Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kézi-vb: kötelező teljesítve, Mikulás napján jön a sorsdöntő magyar-román

Kézi-vb: kötelező teljesítve, Mikulás napján jön a sorsdöntő magyar-román

Sport & Szabadidő

Kézi-vb: kötelező teljesítve, Mikulás napján jön a sorsdöntő magyar-román

Sport & Szabadidő

TK 12:52

A magyar válogatott hibáktól hemzsegve, de magabiztosan verte Szenegált, Románia ellen elég a döntetlen ahhoz, hogy a középdöntőbe jusson a csapat.

Triffa Ágnes három védéssel, Tomori Zsuzsanna és Kovacsics Anikó pedig két-két góllal kezdte a meccset, ezért a folytatásban egy hatperces gól nélküli időszak is belefért (7-2). A lendület ezzel nem tört meg, a magyarok Kovács Anna vezérletével tovább növelték a különbséget, mert jól kihasználták a szenegáli védelem hiányosságait.

Triffa ötven százalékos teljesítménnyel, nyolc védéssel zárta az első félidőt, a helyére a szünet után Kiss Éva érkezett. Ekkor a korábbinál több pontatlanság csúszott a magyarok játékába, megint sok volt a rossz átlövés, így az afrikaiak tíz gólon belülre kerültek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány időkérése után újra eredményes időszak következett, sőt a meccs utolsó negyedében már több formációt és taktikai variációt is gyakorolt a válogatott, amely végül magabiztosan, tíz góllal nyert.

A magyarok – akik szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, majd vasárnap Spanyolországtól 29-25-re, kedden Montenegróról 25-24-re kikaptak – első alkalommal találkoztak a világbajnoki újonc Szenegállal.

A válogatott akkor jut tovább a C csoportból – harmadik helyezettként –, ha pénteken legalább döntetlent játszanak a rosszabb gólkülönbséggel rendelkező Romániával, de már biztosan nem vihet magával pontot a középdöntőbe.

A középdöntőbe a csoportok első három helyezettje kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Borítókép: Kim Rasmussen magyaráz a válogatott tagjainak. Forrás: Facebook/MKSZ/Kovács Anikó

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, C csoport:
Magyarország–Szenegál 30-20 (17-9)

Jacusiro, v.: Alpaidze, Berezskina (oroszok)
lövések/gólok: 57/30, illetve 45/20
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Magyarország: Triffa – Lukács 1, Tomori 3, Kovacsics 2, Tóvizi 2, Háfra 2, Schatzl 1, cserék: Vámos 1, Klujber 2, Kovács A. 6, Tóth G. 2, Faluvégi 2, Márton G. 5, Szabó L. 1, Kiss É., szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria