Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vak szurkoló és gyerekek is próbálják megmenteni kedvenc csapatukat

Vak szurkoló és gyerekek is próbálják megmenteni kedvenc csapatukat

Sport & Szabadidő

Vak szurkoló és gyerekek is próbálják megmenteni kedvenc csapatukat

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.11.06. 15:37

A Club Africain akkora adósságban úszik, hogy a létrehoztak egy, a klub megmentését szolgáló bankszámlát. Egy nap alatt 135 millió forint érkezett.

A szurkolói hűség mutatkozik meg abban a történetben, amely a Club Africain csapata körül zajlik. Tunézia második legrégebben alapítotott, s Afrikai egyik legismertebb csapata anyagi gondokkal küzd. A Tunéziai Labdarúgó-szövetség hat pontot levont a csapattól és pénzbírsággal is súlytotta, mert tartozik korábbi játékosainak.

Azért, hogy a helyzet megoldódjon a szövetség létrehozott egy, a krízishelyzet kezelésével foglalkozó bizottságot, egyúttal nyitott egy bankszámlát is a csapat nevére. Erre bárki, aki szeretné, hogy a csapat életben maradjon, pénzt küldhet. A támogatás természetesen arra szolgál, hogy a klub rendezze adósságát – olvasható a BBC-n.

 

Egy nap alatt a szurkolók 450 ezer dollárt utaltak, így jelenleg több, mint 1 millió dollár gyűlt össze abból az adósságból, amelyet a szövetség nagyjából 6 millió dollárra saccol.

A klub megmentésébe gyerekek és egy vak szurkoló is beszállt. Mindenki a saját megtakarítását ajánlotta fel a csapatnak.

Borítókép: FETHI BELAID / AFP

Legolvasottabb hírek