promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újpest-ZTE: az „impotens támadójáték" és rossz döntések meccse
Borítókép:  zaol.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Újpest-ZTE mérkőzés 0-0-s döntetlent, rengeteg helyzetet, rossz döntéseket és 32 kapura lövést hozott. A Mezőkövesd DVSC elleni győzelmével feljött a tabella második helyére.

Ha nagyon finomak és udvariasak akarunk lenni, akkor azt mondhatnánk egy könnyed közhellyel élve, hogy: a tét rányomta bélyegét az Újpest-ZTE mérkőzésre. (Főleg a Zalaegerszegnek kellett volna a három pont, hogy ellépjen a kiesőzónából.) A két csapat ugyanis egy, a nézők és a szakmai stábok számára mindenképp idegőrlő mérkőzést játszott az OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

A találkozó úgy végződött 0-0-val, hogy ha mindkét csapat támadói csak a kapu előtti döntéseik felét jól hozzák meg, akkor 4-4 is reális lett volna. Pedig mind újpesti, mind zalaegerszegi oldalon voltak látható, esetenként begyakorolt, a támadást segítő mozgások. De a támadózónában mindkét oldalon annyi rossz első labdaérintés, érthetetlen döntés, több métert tévedő beadás társult, hogy a kilencven perc élvezeti értéke igen alacsonyra sikeredett.

„Impotens támadójáték" – jegyezte a mérkőzés vége felé, a sokadik hiba láttán a kommentátor, Hajdú B. István. Ahogy a kilátogató szurkolók is olykor, maguk módján jelezték: nem megfelelő a labdarúgás minősége.

A mérkőzésen összesen 32 kapura lövési kísérlettel zárult (18 hazai és 14 vendég részről), de csak hét találta el a kaput. Érdemes megjegyezni, a legveszélyesebb ezek közül az a gyengécske Zsótér próbálkozás volt 15 méterről, amelyet majdnem bevédett a ZTE kapusa, Demjén Patrik. A hálóőr a találkozó után arról beszélt az M4-nek, hogy örül a kapott gól nélküli mérkőzésnek.

A vasárnap délutáni MOL Fehérvár FC-Ferencváros mérkőzés előtt a Mezőköved feljött a tabella második helyére azzal, hogy hazai pályán 3-1-re legyőzte a DVSC-t, köztük egy ilyen Zivzivadze góllal:

A Puskás Akadémia pedig a negyedik helyen áll, miután egy 79. percben szerzett Henty góllal idegenben nyert a Kisvárda ellen.

A 10. forduló további eredményei:

Paks-DVTK 1:2
Honvéd-Kaposvár 2:0

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás