Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Southampton-Leicester 0-9: rekordok és megsemmisülés

Southampton-Leicester 0-9: rekordok és megsemmisülés

Sport & Szabadidő

Southampton-Leicester 0-9: rekordok és megsemmisülés

Sport & Szabadidő

Promotions 14:14

A Premier League 10. fordulójának nyitómérkőzésén a Leicester City a Southampton otthonában 9-0-s győzelmet aratott. Ezzel a Rókák több rekordot is be vagy felállítottak.

A Premier League 10. fordulójának nyitómérkőzésén a Leicester City a Southampton otthonába látogatott. S bár az előzetes értekezések alapján a vendég együttes számított esélyesebbnek, azt valószínűleg nagyon kevesen gondolták, hogy Brendon Rogers csapata 9-0-s győzelemmel távozik a St. Marry stadionból – még akkor is, ha a Leicester 80 percet emberelőnyben játszott.

Még mielőtt kicsit elmerülnénk abba, hogy a Jamie Vardy vezette együttes milyen rekordokat döntött meg vagy állított be, nézzük meg a mérkőzés összefoglalóját. 

S, akkor nézzünk néhány érdekességet, rekordot:

  • Amióta az angol első osztály Premier League néven fut, egyszer fordult elő ezelőtt 9-0-s mérkőzés. Huszonnégy éve, 1995-ben a Manchester United pontosan ilyen arányban verte az Ipswich együttesét az Old Traffordon.
  • Leicester a Premier League-történetének második csapata, amelyben két játékos (Vardy, Perez) egy mérkőzésen is mesterhármast szerez. Ilyen tettre az Arenal volt képes még 2003 májusában, akkor Pennant és Pires triplázott.
  • Ezen a márkőzésen a Leicester 19 perc alatt lőtt három gólt, de még 1998-ban áprilisában a Derby County nyolc perc is elég volt három találathoz.
  • Rókák előtt még senki nem volt képes idegenben kilenc gólt szerezni.
  • Ez volt a Southampton történetének legnagyobb arányú veresége. A korábbi negatív rekordot 1971-ben állította fel azzal, hogy 8-0-ra kapott ki az Evertontól.

 A találkozót követően a hazai együttes vezetőedzője, Ralph Hasenhuttl teljes felelősséget vállalt a vereségért, egyúttal elnézést kér a szurkolóktól. 

„Soha nem láttam még csapatot így viselkedni, semmiért nem harcoltak" – fogalmazott az osztrák szakember.

    Borítókép: SOUTHAMPTON, UNITED KINGDOM