promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy meccs, Messi-rekord, és soványka Barcelona-győzelem Csehországban
Borítókép:  AFP/Michal Cizek
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mérkőzés előtt a Slavia Praha szurkolói megígérték, hogy bárhogyan fog alakulni a mérkőzés, ők végig fogják buzdítani a hazaiakat.

A Barcelona úgy érkezett Prágába, hogy kötelező megszereznie a három pontot, és teljes erőbedobással kell küzdeni, hiszen a katalán válság miatt elhalasztották az El Clásisco-t.

 

A vendégek annak rendje és módja szerint neki is estek a hazaiaknak, akik az első szögletet még megúszták, ám elvesztették a labdát, és amikor az óra 2:50-nél járt, akkor a labda a Slavia kapujába került, Lionel Messi lövése után. Ezzel a találattal a Barcelona argentin csapatkapitánya az első játékos a történelemben, aki sorozatban 15 BL-idényben szerzett legalább egy gólt szerzett. Ráadásul Messi beérte Raúlt és Cristiano Ronaldót: immár neki is 33 különböző csapat ellen van gólja a legrangosabb európai kupasorozatban.

A gólt követően támadásban maradt a Barcelona, ám az újabb találatot nem sikerült megszerezni. A Slavia egy kapott góllal átvészelte az első negyedórát, majd felébredve Csipkerózsika-álmából, átvette a mérkőzés irányítását. Mi az, hogy átvette? Marc-André ter Stegennek köszönheti a katalán sztárcsapat, hogy nem került hátrányba a szünetig. A német kapus három nagy cseh helyezet után is hárítani tudott.

[[galeria]]

A második félidő úgy kezdődött, hogy a Slavia ott folytatta a játékot, ahol az elsőben abbahagyta. Benne volt a levegőben, hogy a prágaiak egyenlíteni fognak. Egy felívelés után három spanyol védő gyűrűjében Masopusnak sikerült megtartani a labdát, a felfutó balhátvéd, Jan Boril elé tálalt, aki kiegyenlített. Néhány perccel később egy rendkívül balszerencsés góllal újra hátrányba került a cseh együttes: Messi szabadrúgása után – kisodródott helyzetből – Luis Suárez Olayinka szorításában kapura tette a labdát, ami a cseh játékosról, a kapus becsapva, a hálóba pattant.

Hiába kerültek megint hátrányba, a prágaiak nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől, és bátor támadójátékot bemutatva – volt olyan időszak, amikor kapujához szögezték a vendégeket – mindent megtettek az egyenlítésért. Azonban újabb gólt már nem tudtak rúgni, így a Barcelona önmagához képest szerény játékkal, de begyűjtötte a három pontot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás