Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Videókon a zalaegerszegi és a kispesti szurkolók összecsapása

Videókon a zalaegerszegi és a kispesti szurkolók összecsapása

Sport & Szabadidő

Videókon a zalaegerszegi és a kispesti szurkolók összecsapása

Sport & Szabadidő

TK 10:10

Szombaton, a Zalaegerszegi TE – Budapest Honvéd mérkőzés előtt a két tábor szurkolói közül többen úgy döntöttek, hogy rendeznek egy rendkívüli találkozót.

A hétvége első napján rendezték a magyar labdarúgó-bajnokság, vagyis az OTP Bank Liga 9. fordulóját. A hat találkozóból kiemelkedett az Ferenváros–Újpest derbi.

 

Azonban emellett még egy olyan párosítás is volt, amely különösen a szurkolók számára volt érdekes. Zalaegerszegen vendégeskedett a Budapest Honvéd csapata. A hazaiak kemény magja legendásan jó barátságot ápol a ferencvárosi szurkolókkal. Gyakran járnak egymás mérkőzéseire is a felek. A budapesti csapatról pedig tudni kell, hogy a Ferencvárost tekintik legnagyobb ellenfelüknek.

Ennek rendje és módja szerint a mérkőzés kezdetét megelőző órákban több helyen is összecsaptak egymással a felek. Értesüléseink szerint 40 zalaegerszegi és 60 kispesti huligán csapott össze egymással. A budapestieket szombathelyi szurkolók is támogatták, akik ősi ellenségnek tekintik a zalaiakat, egyben az újpestiekkel ápolnak barátságot. Valószínűleg az ellenségem ellensége elv alapján csatlakozhattak a budapestiekhez.

„Eléggé tudathasadásos állapotban lehetnek a szombathelyiek, hiszen hamarosan az Újpest érkezik Zalaegerszegre, akkor megint meg fognak jelenni. Botok és boxerek is előkerültek az összecsapásokban, többen kórházba is kerültek. A szurkolói kódex szerint ezt a találkozót a fővárosiak nyerték”

– mondta egy helyi informátorunk.

A közösségi oldalakat gyorsan elárasztották a videók és a képek az összecsapásokról.

A mérkőzés egyébként – Davide Lanzafame fejesgóljával – a Budapest Honvéd nyerte 1-0-ra.

Borítókép: pxhere.com