promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„K.rva gyenge” és füttyszó közepette nyerte a Fradi a derbit
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

A Ferencváros annak tudatában lépett pályára az Újpest elleni, 227. bajnoki összecsapásán, hogy ha megszerzi a három pontot, akkor 

  • egyrészt 41 mérkőzésesre növeli hazai, bajnoki veretlenségi sorozatát, amely 2017. április 15. óta tart. Akkor a Vasas nyert 2-1-re a 2014-ben átadott létesítményben. Hasonló szériát legutóbb az Albert Flórián és Rákosi Gyula nevével fémjelzett Ferencváros 1966. szeptember 25-től 1969. május 4-ig produkált;
  • másrészt, hogy a MOL Fehérvár FC két pontot vesztett a Mezőkövesd ellen, hiszen a két csapat 0-0-s döntetlent játszott.

 

Az első percekben intenzíven kezdte a mérkőzést a Fradi, de az Újpest hamar mezőnyfölényt alakított ki. És ez nem igazán tetszett a hazai szurkolóknak, akik már az első negyedóra magasságában hangoztatták, hogy ez bizony:

„k.rva gyenge”. 

Az első félidő labdabirtoklása (39-61 a lila-fehérek javára) jól mutatja, hogy a Fradi főképp az Újpest mögötti területekre játszott. Mégsem egy ellentámadás, hanem egy védelmi hiba hozta el a Fradi vezető találatát.

Mutatjuk Boli gólját:

Alapvetően a második játékrészre sem változott a játék. Újpest labdabirtoklás, oldalról kapu elé lőtt labdák, és rengeteg párharc kikényszerítése – mindez szorványos, a hazai táborból érkező füttyszó közepette. Az, hogy végül az Újpest egyenlíteni sem tudott, az az alacsony minőségű helyzetkihasználásának, illetve a Fradi legjobbjának, Dibusz Dénesnek köszönhető, aki három alkalommal is nagy helyzetben hárított. A vége tehát 1-0-s Ferencváros győzelem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás