Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Real Madrid fölény az évtized csapatában

Real Madrid fölény az évtized csapatában

Sport & Szabadidő

Real Madrid fölény az évtized csapatában

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.10.15. 11:50

A Goal.com szerkesztősége összeállította az évtized csapatát. A kezdőtizenegyben öt egykori vagy jelenlegi Real Madrid játékos kapott helyet.

A Goal.com szerkesztősége klub és válogatott teljesítményt alapul véve összeállította az évtized (2010-2020) csapatát. Természetesen egy ilyen jellegű összeállítás mindig megkérdőjelezhető, hiszen a futball nagyban szubjektív sportág, de azért vannak olyan nevek, akik kihagyhatatlanok voltak.

Nézzük, hogy áll össze a kezdőtizenegy:

S, hogy ki miért került be?

 • Manuel Neuer újradeifinálta posztját a söprögető kapus (sweeper-keeper) „megalkotásával". Egyúttal 2013 és 2016 között zsinórban négyszer választották a világ legjobb kapusának.
 • Dani Alves nyert spanyol, olasz és francia bajnoki címet, na meg két BL-t a Barcelonával. A valaha volt egyik legjobb szélső hátvéd.
 • Raphael Varane még mindig csak 26 éves, de már világbajnok és négyszeres BL-győztes. Intelligenciája és nyugodtsága kiemeli őt társai közül.
 • Sergio Ramos. Szintén négyszeres BL-győztes, a Real Madrid csapatkapitánya, spanyol válogatottsági rekorder. Világ és Európa-bajnok.
 • Marcelo. Ahogy a fenn említett két úriember, ő is négyszeres BL-győztes a Reallal. Jelenlegi teljesítménye hullámzó, de 2014 és 2018 között a világ egyik, ha nem a legjobb balhátvédjeként tartották számon.
 • Toni Kroos. Eredményei ellenérei még mindig alulértékelt futballista. Amit csak lehetett megnyert pályafutása során: német bajnok, négyszer BL-győztes, világbajnok.
 • Sergio Busquets sokak szerint egy meg nem értett zseni. A Guardiola-féle Barcelona egyik meghatározó tagja. Spanyol bajnok, többszörös BL-győztes, világ és Európa-bajnok.
 • David Silva. A Manchester City játékosa, a Premier League legjobbjai között van. Ahogy Busquets és Ramos ő is világ és Európa-bajnok, ráadásul angol bajnokságot is nyert. Guardiola azt mondta róla, az egyik legintelligensebb játékos, akit valaha látott.
 • Lionel Messi, akiről Buffon egyszer azt mondta, egy földökívüli, aki annak szentelte életét, hogy emberekkel játszon. Klubszinten mindent elért, válogatottjával, Argentínával azonban a világbajnoki cím ezidáig nem jött össze.
 • Ronaldo. Egy lenyűgőző atléta, a modern terminátor. A futballista, aki rámutat, elszántsággal és munkával a siker elérhető. A támadó, aki 700. gólját lőtte a minap Ukrajan ellen.
 • Robert Lewandowski. A lengyel támadó Messi és Ronaldo mögött az évtized harmadik legeredményesebbje 309 góllal. A Dortmundot 2011-ben és 2012-ben is német bajnoki címhez segítette, 2013-ban pedig BL-döntőt játszott.

Borítókép: Twitter

Legolvasottabb hírek