promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország-Azerbajdzsán: egy gól, egy szívinfarktus
Borítókép:  MTI/Czagány Balázs
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzte le Európa-bajnoki selejtezőn Azerbajdzsánt, ezzel életben tartva kijutási esélyét a 2020-as kontinensviadalra.

A magyar labdarúgó-válogatott egy 3-0-s, Horvátország elleni Európa-bajnoki selejezőmérkőzés után fogadta hazai pályán Azerbajdzsánt. Azt az együttes, amely ellen a magyar nemzeti csapat története során nem kapott ki.

A találkozó úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett. Amilyen gyorsan csak lehetett próbálta a magyar együttes megtalálni az ellenfél védelme mögötti területeket. Rengeg futás, párharcok megnyerése jellemezte az első félidő első felét. Ebben az időszakban több nagy helyzetet is kidolgozott a Marco Rossi irányította együttes, amely a 10. percben Korhut Mihály lövésével meg is szerezte a vezetést.

Az első játékrész második fele már kiegyenlítettebbé vált, igaz, Azerbajdzsán negyvenöt perc alatt egyszer sem találta el a kaput. A második félidőben visszaesett a magyar csapat lendülete, ugyan folyamatosan az azeri térfélen járatta a labdát az együttes, komoly lehetőséget azonban nem alakított ki.

A langyoskás találkozó végán azért eljött egy könnyed szívroham közeli állapot. A 92. percben egy felívelt labdát Mustafazade sodort testtel a kapuba, a holland játékvezető azonban kezezés címén érvénytelenítette a találatot. A lassításból kiderült, tévesen.

A vége tehát a 2020-as Európa-bajnoki selejtezőn, Magyaroszág-Azerbajdzsán 1:0.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás