Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Minifoci-vb: a románok elverték a magyar válogatottat, elúszott a bronz

Minifoci-vb: a románok elverték a magyar válogatottat, elúszott a bronz

Sport & Szabadidő

Minifoci-vb: a románok elverték a magyar válogatottat, elúszott a bronz

Sport & Szabadidő

HZS 13:00

A magyar minifoci-válogatott büntetők után kapott ki Romániától a világbajnokság bronzmérkőzésén. A csapat így a negyedik helyen zárt.

A magyar minifoci válogatott története legjobb szereplését vitte véghez Ausztráliában, a világbajnokságon. A Nagy Lajos irányította együttes ugyanis elődöntőbe jutott Ukrajnát 3-0-ra legyőzve. Brazília azonban jobban futballozott az elődöntőben, így 2-1-es vereség után Magyarországra a bronzmérkőzésen Románia várt.

 

A találkozó első tíz percében Románia uralta a játékot, magyar oldalon kapkodás, pontatlan passzok jellemezték a játékot. Majd az első félidő második felére már tudatosabb akciókat vezetett a magyar csapat ezáltal helyzetekig, kapufáig jutva. A második félidő kiegyenlített futballt hozott: kapufák, helyzetek, nagy védések mindkét oldalon. Igaz, Románia a rendes játékidőben eldönthette volna a bronzérem sorsát, de a mérkőzés egyik legjobbja, a magyar kapus, Tajti büntetőt védett.

A rendes játékidő 0-0-s döntetlennel, rengeteg szabálytalansággal, olykor kisebb konfliktusokkal ért véget. És a kétszer öt perces hosszabbítás sem hozott döntést. Jöhettek a tehát a büntetők, ahol egy magyar játékos igen, román azonban nem hibázott, így Románia szerezte meg a bronzérmet.

A magyar válogatott az ausztráliai minifutball-világbajnokságon így a negyedik helyen végzett. A döntőben Brazlia–Mexikó mérkőzést rendeznek. Két év múlva pedig a vb-t majd Ukrajnába rendezik.

Borítókép: Origo