promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilenc gól: a Bayern München tönkreverte a Tottenhamet Londonban – videó
Borítókép:  középen a mérkőzés hőse Serge Gnabry, aki négy gólt lőtt a tavalyi BL-döntősnek. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nap rangadóját a német Bayern München vívta Londonban, a tavalyi BL-döntős Tottenham ellen. Persze, akkor még nem tudtuk, hogy a Real Madrid megbotlik Madridban.

A Tottenham és a Bayern München nem óvatoskodott, és a kezdő sípszó után azonnal egymásnak esett. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy fantasztikus félidőt produkáltak a csapatok.

Azzal indult, hogy az angol csapat letámadta a németet, aki látványosan nem tudott ezzel mit kezdeni: Harry Kane, Tanguy Ndombélé és Szon Hung Min is próbálkozhatott. Manuel Neuer egyszer szerencséje volt, egyszer földöntúli reflexszel hárított, ám Szon próbálkozása végül utat talált a hálóba. A Bayern nem zuhant össze, hanem szinte postafordultával Joshua Kimmich pazar gólt szerzett: a német játékos első alkalommal rúgott gólt a BL-ben a tizenhatoson kívülről.

Ha azt írtuk, hogy Kimmich gólja pazar volt, akkor nem tudjuk más jelzővel illetni Robert Lewandowski találatát sem, ami szinte közvetlenül a szünet előtt esett. És arról még szót sem ejtettünk, hogy az akció onnan indult, hogy a lengyel csatár oxival átemelte a rárontó védőt.

[[galeria]]

A második félidő pedig one man show-vá alakult Serge Gnabrynak köszönhetően, ugyanis ebben a játékrészben öt gólt lőtt a német csapat, ebből Gnabry egymaga négyet vállalt. Ezek között Harry Kane egy tizenegyest azért berúgott, de nem is szaporítjuk tovább a szót, nézzétek meg az összefoglalót:

A Tottenham Hotspur legutóbb 1996-ban kapott hét gólt, akkor a Premier Legaue-ban a Newcastle United verte 7-1-re a londoni alakulatot.

Csak említés szintjén gondoltuk azt, hogy beszámolunk a Real Madrid hazai BL-meccséről, ám olyan eredmény született a Clube Brugge ellen, ami megköveteli, hogy legalább az összefoglalót megmutassuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás