promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rasszista megjegyzéseket kapott, egy hónap után lelépett csapatától
Borítókép:  BBC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Antonio German hiába kezdte jól pályafutását malajziai klubjánál, a rasszista megnyilvánulások miatt alig egy hónappal érkezése után, már távozott is.

Antonio Timothy German 27 éves, Angliában, Londonban született, de Grenada válogatottjának tagja. Eddigi pályafutása során számos klubban megfordult, játszott egyebek között a QPR, a Brentford vagy épp a Gillingham együttesében. Legutóbb a malajziai első osztályban szereplő Selangor igazolta le. 

És jól is indult: az előszezon tíz felkészülési mérkőzésén nyolc gólt szerzett, majd három bajnoki találkozó alkalmával egyszer talált be. Ám hiába a remek időszak, a játékos úgy döntött, hogy alig egy hónappal érkezése után távozik csapatától. Az ok, a feléje irányuló rasszista megnyilvánulások.

Mérkőzéseken bőrszíne miatt kifüfyülték, illetve Instagramon több, rasszista jellegű üzenetet kapott. 

„Mikor rájöttem, hogy az üzenetek a bőrszínem miatt jönnek, azt gondoltam, hogy ez őrület. Sokkolt. Játszottam már néhány országban, de rasszizmust eddig még sehol nem tapasztaltam”

mondta German a BBC-nek. A malajziai klub megpróbálta kordába tartani a renitens szurkolókat. Nem sok sikerrel.

„A harmadik mérkőzés volt a szezonban. Jól játszottam, bár nem szereztem gólt, s a 80. perc után lecseréltek. A találkozó után a saját védelmemben úgy döntöttem, hogy távozom. Azon gondolkodom, hogy miért büntetnek a szurkolók?”

– tette hozzá German, aki jelenleg „munkanélküli”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás