promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak”
Borítókép:  JASPER JACOBS / BELGA MAG / BELGA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Begliumban, a Royal Antwerp vezetőedzőjeként dolgozó Bölöni László mondta el a véleményét az utóbbi időszakban tapasztaltható román szurkolói viselkedésről.

[[adv]]

A román szurkolók Spanyolország és Málta ellen is botrányosan viselkedtek. A hispán válogatott ellen több például drukker kifütyülte Luis Enrique lányának gyászszünetét. Az eseményekkel kapcsolatban az Adevărul kíváncsi volt Bölöni László, a magyar származású román állampolgár, és a belga Royal Antwerp vezetőedzőjének véleményére.

„Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk?”

– tette fel a költői kérdést a szakember, aki az ultrák neveletlenségének tartja a mérkőzéseken folyamatosan fellángoló idegengyűlöletet. 

„Mi lenne, ha ez a (marosvásárhelyi román) barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni. Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani”

– fogalmazott. Úgy látja ugyanakkor, csak a huligános egy szűkebb csoportjára jellemző ez a viselkedés. 

„Drámainak tartom, hogy Romániába milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás