promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sereghajtó Debrecenben győzte le az eddig pontot sem vesztő Lokit – gólösszefoglaló
Borítókép:  a debreceni Nagyerdei Stadion. Forrás: Stadiumdb
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

[[adv]]

Ünnepi pillanatok előzték meg a találkozót: tíz évvel ezelőtt jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban 2-0-ra győzött a bolgár Levszki Szófia ellen. A stadion kivetítőjén egy összeállítás idézte fel a Loki menetelését, a kezdőrúgást pedig az akkori csapat egyik kedvence, Adamo Coulibaly végezte el.

Debreceni támadásokkal kezdődött a mérkőzés, egy szögletet követőn mégis az újonc kaposváriak jutottak előnyhöz. A hazaiak szinte végigtámadták az első félidőt, több hatalmas helyzetük is volt, gólt azonban nem tudtak szerezni.

A második játékrészben tovább fokozta a nyomást a DVSC, a Kaposvár csak ritkán lépte át saját térfelét. A Loki egymás után alakította ki a helyzeteket, de a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, háromszor pedig Pogacsics hárított bravúrral. A DVSC három megnyert mérkőzés után kapott ki, az újonc Kaposvár pedig négy vereséget követően először ünnepelhetett győzelmet.

Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC 0-1

MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good

A mérkőzés elején a Fehérvár lépett fel támadólag, mégis a Kisvárdáé volt az első nagy gólhelyzet Kovácsréti Márk kapufájánál. A folytatás is hasonló forgatókönyv alapján zajlott: a Vidi birtokolta többet a labdát, míg a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura. A félidő vége felé fokozta a nyomást a hazai csapat és az első magyar bajnoki találkozóján pályára lépő, észak-macedón Visar Musliu fejesgóljával megszerezte a vezetést.

Fordulást követően növelte előnyét a fehérvári gárda, Georgi Milanov is fejjel volt eredményes.

Kétgólos hátránya ellenére sem adta fel a Kisvárda, mezőnyfölényük azonban meddőnek bizonyult. Az utolsó negyedórába érve eldöntötte a mérkőzést a Fehérvár, Armin Hodzic szerzett gólt: ő is fejesből talált a vendégkapuba.

MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 3-0

ZTE FC–Puskás Akadémia FC

Az első 15-20 perc eseménytelen mezőnyjátékkal telt, ezután azonban megélénkült a meccs, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Öt percen belül aztán két gólt is láthatott a közönség, de amíg az egyik oldalon Radó találatát les miatt érvénytelenítették, addig a cseh Vanecek sikeres lövésével előnybe kerültek a vendégek.

A folytatásban is sok volt a helyzet, és a zalaegerszegieknek – megérdemelten – még a szünet előtt összejött az egyenlítés büntetőből.

A fordulást követően az első említésre méltó esemény a frissen igazolt Stieber Zoltán beállása volt, a válogatott szélsőt – aki sok évnyi légióskodás után most debütált az NB I-ben – nagy tapssal köszöntötték a hazai drukkerek.

A másik oldalon is pályára lépett egy válogatott játékos, Gyurcsó Ádám, és a két futballista becserélésével az iram is megélénkült, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Bár a második félidő jóval eseménydúsabb volt, mint az első, újabb gól már nem esett, ezzel mindkét csapat szezonbeli első döntetlenjét játszotta.

A ZTE-nek ez volt az első hazai meccse az idényben, egyben hét év után az első otthoni élvonalbeli mérkőzése.

ZTE FC–Puskás Akadémia FC 1-1

Újpest FC–Budapest Honvéd

A mérkőzés első helyzetéből a 4. percben vezetést szerzett az Újpest – a héten szerződtetett Feczesin volt eredményes –, amelyre a Honvéd hat perccel később válaszolt.

A gyors egyenlítéstől a házigazdák megtörtek, a vendégek lendülete viszont megmaradt. A Honvéd mezőnyfölényhez jutott, és két helyzetét gólra váltva megérdemelten fordított a félidő közepén. A szünet előtti hajrában magához tért az Újpest, de hiába támadott és akadtak helyzetei, nem tudta csökkenteni a különbséget.

A hazaiak a második félidő elején is irányítottak, a kispesti kapus, Tujvel azonban kifogott rajtuk, 15 perc elteltével pedig pár kontra erejéig kijött a szorításból a vendégcsapat. Az Újpest gyorsan rendezte azonban sorait, de hiába támadott, a kapura a lefújásig nem jelentett veszélyt, csupán Lanzafame öngóljával jutott közelebb ellenfeléhez már a ráadásban.

A Honvéd négy vereség után először nyert a bajnoki szezonban, így egy pontra megközelítette a szintén visszafogottan kezdő Újpestet. Utóbbiak a kispestiek ellen a legutóbbi tíz mérkőzésükön egy győzelem és hat döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

Újpest FC–Budapest Honvéd 2-3

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC

Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, mégis paksi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. Hiába a kövesdiek hét kapura lövése, a vendégek egyetlen próbálkozásból a félidő derekán előnybe kerültek, igaz, némi könnyebbséget jelentett számukra, hogy tizenegyesből adódott lehetőségük bevenni a hazai kaput.

Fordulás után nem sokáig vesztegették az időt a Tolna megyeiek, Hahn öt perc elteltével ezúttal akcióból, fejjel is eredményes volt, így a Paks előnye kétgólosra nőtt.

A vendégek a folytatásban is sikerrel tartották távol kapujuktól a kettős cserével felfrissített riválist, és összességében megérdemelten vitték el a három pontot Mezőkövesdről.

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0-2

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás