promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötöt rúgott a Barcelona Messi és Suarez nélkül – videó
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona hazai pályán lépett pályára a Betis ellen. Élvezetes, gólgazdag mérkőzést játszott egymással a két csapat. A meccs képeit cikkünk végén láthatjátok!

[[adv]]

A Barcelona a La Liga első fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában. A katalán csapat a második fordulóban hazai pályán javíthatott, és javított is.

Főhetett Ernesto Valverde feje, hiszen a támadósor nagy része sérülés miatt csak a lelátón foglalt helyett. Nagy meglepetésre Carles Pérez is bekerült a kezdőcsapatba, aki élt is a lehetőséggel, és megcsillogtatta tehetségét. Már a 15. percben megszerezte a vezetést a Betis Fekir révén, aki a kapu jobb alsó sarkába helyezte a labdát, 0-1 oda! A következő gólra a 41. percig kellett várni, amikor is Sergi Roberto labdáját nem a legjobban helyezte lövésre az új szerzemény, Griezmann, mégis gól lett belőle, 1-1! Ezzel az eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második félidő gólgyártás szempontjából ott folytatódott, ahol az első véget ért. Griezmann meghálálta a közel 80 ezer Barcelona szurkoló biztatását, és megszerezte első duplázását gránátvörös-kék színekben. A gólöröme ismerős volt valahonnan, eltartott egy kis ideig, mire rájöttem, honnan másolta :) De még messze voltunk a mérkőzés végétől. A fentebb említett Carles Pérez köszönte szépen a belé fektetett bizalmat, és az 56. percben gólt szerzett, méghozzá első gólját a felnőtt csapatban, ezzel már 3-1 a hazaiak javára. A Betis fel sem ébredhetett, már ott volt a negyedik gól, ami gombócból is sok, Jordi Alba váltotta Busquets labdáját gólra. 

A gólpassz után 10 perccel egy labdaszerzést követően enyhe sérülést szenvedett a katalán csapatkapitány, akinek helyét az igazi robotmunkát végző chilei Arturo Vidal vette át. Nem is teketóriázott sokat, talán mondhatjuk, első labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel már 5-1 volt az állás. 

Nem tudom, mi történt Valverde edzővel, hogy végre hozzá mert nyúlni a La Masia fiatal tehetségeihez, de Pérezt Ansu Fati, a Barcelona 16 éves üdvöskéje váltotta, ezzel ő a Barcelona 2. legfiatalabb, bajnokságban debütált játékosa. A csere után szépített a Betis, aki óriási góllal zörgette meg Ter Stegen hálóját, nem hiába még a hazai drukkerek is tapssal jutalmazták a mozdulatot. A mérkőzés vége felé még Junior Firpo is bemutatkozhatott a katalán csapatban, de az eredmény már nem változott, magabiztosan nyerte a Barcelona második mérkőzését a bajnokságban. 

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás