promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Semmire sem ment Lanzafame duplájával a Honvéd a Loki ellen – gólösszefoglaló
Borítókép:  Davide Lanzafame. Forrás: csakfoci.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

[[adv]]

Jó iramban kezdődött a Budapest Honvéd–Debreceni VSC mérkőzés, amelyen már a kilencedik percben vezetéshez jutottak a vendégek: Szécsi remek keresztpasszát Trujic lőtte a hazai kapuba.

A hátrányban lévő Honvéd válaszként azonnal átvette az irányítást, és előbb helyzetekig, majd a 44. percben egyenlítésig jutott: egy kontra végén a ziccerben lévő Moutari önzetlen passzát Lanzafame helyezte az üres kapuba.

A szünet után mezőnyfölényben futballozott a Honvéd – kapufájuk így is volt a fővárosiaknak –, a 66. percben Haris átlövésével mégis ismét a Debrecen szerzett vezetést. Alig telt el tíz perc, Varga Kevin kettőre növelte a vendégek előnyét. A hajrában beszorította ellenfelét a kispesti együttes, de Lanzafame szabadrúgásból szerzett góljával csak csökkenteni tudta a hátrányát.

Az új szezonban a kispesti csapat a negyedik bajnokiját is elveszítette, a debreceni együttes viszont három találkozót követően is százszázalékos.

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 2-3

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC

A mérkőzés elején a vendégek futballoztak fölényben, de így is a hazaiak előtt adódott kihagyhatatlannak tűnő helyzet: a 13. percben Prosser ugorhatott ki középen teljesen egyedül, lövése után azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Ezt követően kiegyenlített játék zajlott a mezőnyben, voltak megindulások mindkét oldalon, de komoly helyzet nem alakult ki. A játékvezető a 28. percben ivószünetet rendelt el a meleg miatt, ezután pedig már nem tudtak felpörögni a csapatok, visszaesett az iram.

A szünet után Nagy Dániel erős és pontos fejesével gyorsan vezetést szerzett a Mezőkövesd.

Majd bő öt perc múlva egy jó helyzetfelismerés eredményeként ismét gólt szerzett Karnyicki jóvoltából, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

Pláne úgy, hogy Cseri a 65. percben nagyszerű szabadrúgásgóllal növelte az előnyt.

A hazaiak a mérkőzés első negyedórájának végén nagy helyzetet hagytak, ki, hátrányba kerülve pedig nem volt esélyük jó eredmény elérésére. A vendégek szép gólokat szerezve megérdemelten győztek.

A kövesdiek ezzel négy forduló után is százszázalékosak, ráadásul továbbra is jól megy nekik a DVTK ellen, amelyet az előző idényben kétszer legyőztek, egyszer pedig döntetlent játszottak vele. A Diósgyőr győzelemmel kezdte a szezont, de azóta háromszor kikapott.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 0-3

Kisvárda Master Good–Újpest FC

Az első félidőben ugyan az Újpest birtokolta többet a labdát, de a lila-fehérek kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. Felipének, a hazaiak kiváló hálóőrének egyetlen kísérletet kellett csak hárítania. A biztonsági futballt bemutató hazaiak a sérülés miatt csereként pályára lépő Gosztonyi harcosságának köszönhetően kerültek előnybe, miután egy kiváló labdaszerzést követően készített elő Grozavnak.

A második félidő elején Cukalasz került ziccerbe, de hibázott, pedig az első negyvenöt percben látottak alapján el is dönthette volna a három pont sorsát. Ugyan a folytatásban is a lila-fehérek irányították a találkozót, de sokkal inkább a gyors ellenakciókkal operáló hazaiak alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. A Kisvárda végül egy néhány érintéses akcióból megszerezte második gólját, a román Grozav a negyedik meccsén ötödször volt eredményes a szezonban.

Az Újpest a hajrában már csak a szépítésért támadhatott, de nem sikerült a fővárosiaknak megszerezniük a becsületgólt.

Kisvárda Master Good–Újpest FC 2-0

Kaposvári Rákóczi FC–Zalaegerszeg

A két újonc csapat egyaránt pont nélkül várta a negyedik fordulót, igaz, a ZTE előzőleg csak két mérkőzést játszott. A vendégek nem nevezték a meccsre a nemrég szerződtetett, 26-szoros válogatott Stieber Zoltánt, aki júliusban távozott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedtől, és 14 szezont töltött el légiósként.

A lendületesen kezdő hazaiak a 17. percben tíz főre fogyatkoztak Nagy Krisztián durvasága nyomán, az emberelőnybe került ZTE pedig egyre többet kezdeményezett.

Ennek eredményeképpen egy perc alatt két góllal elhúzott a másodosztály bajnoka, a Kaposvár a félidő hajrájában jutott el újra helyzetekig.

A fordulás után a játékvezető les miatt érvénytelenítette az elszántan rohamozó hazaiak szépítő találatát, majd felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt.

A hajrában a vendégek újabb két gólja megpecsételte a somogyi csapat sorsát, a ZTE 2012 áprilisa után nyert újra élvonalbeli mérkőzést.

Kaposvári Rákóczi FC–Zalaegerszeg 0-4

Paksi FC–MOL Fehérvár FC

A mérkőzés elejétől jóval többet birtokolta a labdát az esélyesebb székesfehérvári csapat, amely 24 perc után gólra váltotta mezőnyfölényét. Hátrányban bátrabbá vált a hazai együttes, így Kovácsiknak is akadt dolga, ugyanakkor a megnyíló nagyobb területet jól használták ki a vendégek, akik növelhették volna előnyüket, de a szünetig több gól nem született a remek teljesítményt nyújtó kapusoknak köszönhetően.

A folytatásban is maradt a nyílt sisakos játék, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, melyek közül a Fehérvár használt ki egyet, s ezzel tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát.

Ugyan hátra volt még harminc perc, a Paks pedig támadott becsülettel, ám nem talált rést a vendégek védelmén, vagy Kovácsik védett bravúrosan, így a helyzeteikkel jobban sáfárkodó fehérváriak örülhettek a lefújáskor.

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 0-2

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás