promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola összetörte a Real Madrid álmát – videó
Borítókép:  Gareth Bale is lógó orral távozhatott a Santiago Bernabeu gyepéről. Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid már-már győztesnek gondolhatta magát, de aztán jött Guardiola.

[[adv]]

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane alaposan meglepte a szurkolókat, amikor a kezdőbe tette James Rodriguezt, és Gareth Bale-t a Real Valladolid ellen. Finoman fogalmazva egyik játékos sem eszik az edző tenyeréből, most mégis ott feszíthettek a kezdő sípszónál a pályán.

A kolumbiai nem is játszott rosszul, próbálkozott fejjel, lábbal, ám gólt nem tudott rúgni. Nem csak Rodriguez volt jó, hanem a teljes hazai csapat, ugyanis nagy mezőnyfölényben futballoztak a madridiak: 68 százalékban birtokolta a labdát, 14-szer próbálkoztak kapuralövéssel (a vendégek csak kettőt lőttek), ám a vezetést nem sikerült megszerezni.

A második félidőben egy teljesen más madridi, és egy teljesen más vendég csapat futott ki a pályára. Gareth Bale és társai próbálkoztak rendületlenül, de még rosszabb hatásfokkal, mint az első félidőben, míg a Real Valladolid kontratámadásokkal operált – ezt pedig nagyon jól csinálta. Többször is a frászt hozta a madridi védelemre, és a szurkolókra, akik csak akkor nyugodhattak meg, amikor a vendégek tudománya elfogyott a madridi tizenhatoson belül.

A 68. percben beállt a friss madridi szerzemény, a Frankfurtból érkezett, Luka Jovics, aki két perc múlva Bale beadását a kapufára fejelte. A szurkolók kezdtek elkeseredni, ám a 82. percben Karim Benzema zsenialitása meghozta a vezetést a hazaiaknak. A vendégek kivételével mindenki elkönyvelte a madridi győzelmet, ám jött a 88. perc, és Sergi Guardiola higgadtan értékesítette a ziccert.

A meccs végén a madridi szurkolók kifütyölték a csapatot, míg a Valladolid 2001 szeptembere óta először távozott ponttal a Santiago Bernabéuból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás