Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nézzen futballmeccset, hogy egészséges legyen!

Nézzen futballmeccset, hogy egészséges legyen!

Sport & Szabadidő

Nézzen futballmeccset, hogy egészséges legyen!

Sport & Szabadidő

HZS 13:30

Leedsi Egyetem kutatói olyan kutatást készítettek, amiről minden futballszurkoló álmodik. Egészséges ugyanis focimeccset bámulni.

Mostantól, ha egy férfira rászól kedvese, felesége, hogy ne nézzen már annyi futballmérkőzést, akkor könnyedén mondhatja:

focimeccset nézni egészséges!

Leedsi Egyetem kutatói 2019 tavaszán azt nézték meg, milyen hatással van egy emberre, ha leül és végignéz egy kilencven perces labdarúgó találkozót – írja a CNN. Nos, ami kiderült, több, mint örömteli.

Kiderült, hogy a kedvenc csapatunk győzelme pozitív hatással van az egészségre. A nézők által megélt stressz felér egy 90 perces sétával. Ráadásul, ha az a csapat, amelynek szorítunk, győztesen jön le a pályáról, akkor a győzelem hatása a következő 24 órában is érzékelhető.

A tanulmányozásba 25 Leeds United-szurkolót vontak. A 20 és 62 éves kor közötti drukkereket három bajnoki mérkőzés alkalmával figyelték meg. Ebből kétszer a stadionban monitorozták a férfiakat.

Mivel figyelték a vérnyomások változását, rámutattak, a vérnyomás csak a mérkőzés idején ugrik meg, utána visszaáll a „normális üzemmódba".

Borítókép: JOHN THYS / AFP