promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Verstappen vezetett, majd Hamilton ott termett és megnyerte a Magyar Nagydíjat – galéria
Borítókép:  Lewis Hamilton megnyerte a Magyar Nagydíjat. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lewis Hamilton, a címvédő és ötszörs világbajnok Mercedes-pilóta nyerte a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen.

[[adv]]

A rajtot az elől állók jól kapták el, Verstappennek sikerült megtartania vezető helyét, azonban Lewis Hamilton agresszíven vezetve – három kanyaron keresztül – üldözte, majd megelőzte csapattársát, a finn Valtteri Bottast. Az izgalmas manővert nem úszta meg a finn, ugyanis autója összeért a Hamilton vezette Mercedessel, és a vezetőszárnyat kellett cserélnie. Ez azonban azzal járt, hogy mind a két Ferrari-pilóta is meg tudta előzni.

Bottas végül csak a hatodik körben cserélte le a sérült alkatrészt, de eközben a teljes mezőny elment mellette.

A következő lényeges momentumhoz előre kell ugorni a huszadik körig, amikor Max Verstappen arról kezdett el panaszkodni, hogy egyre rosszabbak a gumik tapadása, miközben Hamilton 1.2-1.3 másodperccel követte. Ezzel párhuzamosan a két Ferrari egyre jobban lemaradt a vezető duó mögött, húsz kör alatt majd húsz másodperces hátrányban voltak.

A 26. körben Verstappen kezdte el a kerékcserék sorát, Hamilton azonban csak a 31.-ben ment ki a boxutcába. Vettel még később, a 39.-ben.

A 70 körös verseny felénél Verstappen vezetett, ám Lewis Hamilton vészesen közeledett, sőt utol is érte. Többször próbálta megelőzni, ám ez nem jött össze. Eközben arról panaszkodott a mérnökének, hogy egyszerűen nem bírja tovább ilyen ütemben nyomni a gázt.

Azonban a Mercedes istállójában addig-addig okoskodtak, míg huszonkét körrel a vége előtt kihívták kerékcserére Hamiltont, aki – bár húsz másodperces hátrányban volt Verstappenhez képest – ettől annyira megtáltosodott, hogy fokozatosan kezdte csökkenteni hátrányát.

Tíz körrel a vége előtt már csak 12.5 másorcperc volt a brit hátránya, ám Vestappen abroncsai vészesen elkezdtek kopni, Hamilton pedig eszeveszett üzemmódba kapcsolt. Ennek köszönhetően négy körrel a vége előtt meg is előzte a Red Bull holland pilótáját.

A 34 éves versenyzőnek ez az idei nyolcadik, egyben pályafutása 81. futamgyőzelme, Mogyoródon hetedik alkalommal győzött. Másodikként Max Verstappen ért célba, a dobogó alsó fokára pedig a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) állhatott.

A Hungaroringen a hétvége során mintegy 230 ezer néző volt kíváncsi a programokra.

A vb majdnem egy hónapos szünet után, szeptember 1-jén folytatódik Belgiumban.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás