promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Honvéd Európa-liga meccsén hanggránát ütötte ki a játékvezetőt
Borítókép:  Facebook/Universitatea Craiova
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mentőnek többször is a pályára kellett gurulnia Craiovában, ahol még a 160.(!!) percben is telefonálgatott az UEFA-ellenőr. A Honvéd végül tizenegyesekkel kiesett. A Fehérvár Liechensteinben égett meg, a Debrecen négyet kapott hazai pályán a Torinótól az Európa-ligában. Egy magyar csapat sem élte túl a második kört. 

[[adv]]

Debrecen-Torino

A Debrecen sajnos már az első meccsen eldöntötte a nagy kérdéseket (0-3), illetve megtette helyette ezt a Torino, mely 1986 (Rába ETO, UEFA-kupa) óta először látogatott Magyarországra. Nagy dolog volt, hogy a Debrecen egyáltalán el tudott hozni egy stabil Serie A-s csapatot a Nagyerdőbe, meg kellett becsülni ezt a tényt.

Az olasz csapat, mely legfényesebb időszakát Egri-Erbstein Ernő idején élte a 40-es évek végén, higgadt játékkal 2-0-ra elhúzott az Európa-liga selejtező 2. körének visszavágóján is. Kusnyír még kiszedte a gólvonalról Zaza próbálkozását, de a 18-szoros olasz válogatott csatár a 25. percben már nem hibázott. Izzo találatával már 0-5 volt összesítésben, majd az addig szinte kizárólag szabálytalanságokkal kiemelkedő Garba közelről a kapuba fejelt (1-2), ugorhatott a székéből a 15 ezer néző. (Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt)

Belotti kontrából szerzett gólja már nem osztott, nem szorzott, a Debrecen sima 1-7-tel zuhant ki, ez a papírforma.

Universitatea Craiova (román)–Budapest Honvéd

A Honvéd gyötrelmesen gyenge mérkőzést játszott Craiovában. Bizonyos szempontból érthető volt Giuseppe Sannino csapatának passzivitása, hisz az odavágó 0-0-ra végződött, őrizni kellett a kaput. De azért mindennek van határa. Így az első félidő legizgamasabb jelenete az volt, amikor az Universitatea Craiova kemény magja hang és füstgránátokat robbantgatott a lelátón. A legviccesebb meg az, amikor a megsérült Honvéd-kapushoz, Lefkovitshoz bejött a mentő, s miközben megpróbálták összekaparni a kapust, játékostársa, az agyontetovált horvát Kukoc (a volt NBA-csillag Toni Kukoc unokaöccse) beült pihenni a mentőbe.

A rendes játékidőt 9-0-s kapuralövési index-szel tudták le a csapatok, igen a magyar csapat egyszer sem találta el a kaput.

A hosszabbítás utolsó perceiben egy teljesen értelmetlen lökdösődés után a craiovai ultrák egyike egy hanggránátot hajított a pályára, mely egy méterre az északír játékvezetőtől robbant fel. Arnold Hunter elvágódott, sokkos állapotba került, jó 10 percen át kellett ápolni. Az esetet visszanézték végül felvételről, s a sípot végül a 162. percben a negyedik játékvezető vette át. 30 másodpercen át passzolgatott a Honvéd-hádvédsor, a románok nézték, senki sem akart már semmit a meccsen, ilyet ritkán látni. Jöhettek a büntetők.  

A Honvéd első két lövője, Kamber és Batik is szörnyen rúgta a sajátját, ezen el is ment a meccs, a Honvéd tizenegyesekkel (0-0, 3-1) búcsúzott. 

Vaduz FC–MOL Fehérvár FC

Előzetesen a MOL Fehérvár FC-nek tűnt a legkedvezőbbnek a helyzete, hisz a 47-szeres liechtensteini kupagyőztes FC Vaduz állta az útját, mely a svájci másodosztályban edződik. Az újpesti drukkerek gyomra ma is összerándul a csapat neve hallatán, a Megyeri úton egy négyessel tömték ki a lilákat a vaduziak még 2006-ban. Összesen háromszor jutottak el az Európa-liga selejtező 3. körébe, most a Fehérvár akarta ezt megakadályozni.

Eleinte a Fehérvár alakítgatott ki helyzetetket, majd a Vaduz is megélénkült, de végül az előző Európa-liga idényben, a főtáblán a Chelsea-nek is bombagólt vágó Nego hozott össze egy büntetőt, melyet Gajics értékesített. Scsepovics egy remek szóló végén a kapussal szemtől szemben eldönthette volna a meccset, de nem tette, a hosszabbításra szavazott.

Rosszul tette, a Vaduz egy kontrából betalált, s hiába került emberhátrányba, hatalmas meglepetésre kiejtette a Fehérvárt 2-1-es összesítéssel. 

Egyik magyar csapat sem jutott tehát az Európa-liga 3. fordulójába. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás