promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: az a kapott gól nem kellett volna, kétgólos előnyben a Fradi
Borítókép:  A ferencvárosi Olekszandr Zubkov, Davide Lanzafame, Michal Skvarka és Ihor Haratyin a csapat harmadik gólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros–Valletta FC mérkőzésen. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magabiztos előnnyel utazik Máltára a Ferencváros, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte a Vallettát a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

[[adv]]

A várható forgatókönyvvel ellentétben nem ijedt meg a máltai csapat, így nem volt véletlen, hogy az első próbálkozást Dibusznak kellett hárítania. Az idő előrehaladtával fokozatosan vette át az irányítást a Ferencváros, és ennek eredményeképpen – Fortuna segítségével – sikerült megszerezni a vezetést. Egy szöglet után Dvali csúsztatta meg a labdát, ami a mögötte – rosszul kivetődő – máltai kapus fejéről a hálóban landolt. A Fradi továbbra is támadásban maradt, és annak ellenére, hogy a Valetta játékosai sem várost nézni jöttek Budapestre, ám erejükből már nem igazán futotta ellentámadásokra. A hazaiak viszont egyre növekvő önbizalommal fociztak: egy szabadrúgás után Lanzafamét lerántották a tizenhatoson belül, és a jogosan megítélt tizenegyest a sértett értékesítette is. Megnyugtató előnnyel vonul pihenére a Ferencváros.

Nagy iramot diktált a második félidő elején a budapesti zöld-fehér alakulat, ezáltal nyomás alatt tartotta ellenfelét, és számos gólhelyzetet dolgozott ki. Ezekben a percekben az ellenfél térfelére is csak ritkán tudott átjönni a máltai együttes. Így csak idő kérdése volt, hogy mikor szerez újabb gólt a Ferencváros: ez végül – egy tanítanivaló labdajáratás után – Lanzafaménak sikerült. A háromgólos előny tudatában sem állt vissza a Fradi, ám a koncentráció alább hagyott, aminek megbosszulta magát, és egy gyors kontratámadás után szépítettek a szigetországi legények. A találkozó összképe alapján akár nagyobb különbség is összejöhetett volna, még akkor is, ha a hosszabbítás perceiben Dibusznak egy óriási bravúrt kellett bemutatnia.

Ha a máltai visszavágón is megtartja előnyét a magyar bajnok, akkor akkor a következő körben valószínűleg a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden 2-0-ra nyert a grúz Saburtalo vendégeként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás