promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér Magyarországra az úszók és a pólósok világbajnoksága
Borítókép:  Vizes vb Magyarországon 2017-ben. Szupertoronyugrás az Országház előtt (AFP/Sputnik/Alexander Vilf)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha hetes év, akkor vizes vb itthon. Magyarország 2017 után ismét megtartja a világ egyik legnagyobb sporteseményét, amely annyi sportágat foglalt magába, hogy felsorolni sem szeretjük. 

[[adv]]

Valamikor úszó-, műúszó-, műugró- hosszútávúszú és vízilabdázó világbajnokságnak mondták az az eseményt,

amely jelenleg is tart Dél-Koreában, és amelyen egyébként elég jók szoktunk lenni, főleg az úszásnak és a pólónak köszönhetően. A nép számára viszont olyan hosszú volt az esemény neve, hogy soha nem mondta ki, vagy viccet csinált belőle és a műúszás, műugrás mellé a művirágkészítést is beemelte a nevébe. 

Aztán átmentünk egyszerűbe, és lett belőle vizes vb, ami szintén viccesen hangzik,

de jobbat még nem találtak ki. Magyarország 2017-ben tartott először ilyent, és mint kiderült, nem utoljára. Bár a két évvel ezelőtti vb egyre mellbevágóbb költségei láttán nem voltak jó érzéseink a vb előtti évben, a rendezés kiválóra sikerült, nem utolsó sorban

az olyan gyönyörű helyszíneknek köszönhetően, mint a Margitsziget vagy a Balaton. 

Néhány órája azt is tudjuk, a következő hetes évben, vagyis 2027-ben ismét hazánk lesz a rendező. Az elmúlt ősszel derült ki, hogy hazánk ismét pályázik, a dél-koreai Kvangdzsuban pedig a nemzetközi szövetség egyhangú szavazással adta oda a nagyszabású viadalt. Az ötös év, vagyis 2025 ismét Kazanyé, ahogy 2015 is volt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás