promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilágyi Áron 4. nagy drámáját éltük át budapesti vívó-vb-n
Borítókép:  Szilágyi Áron drámái az olimpiákon szoktak jól végződni, nem a budapesti vívó-vb-ken (AFP/Kirill Kudrjavcev)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négyből négy hihetetlen forgatókönyv az olimpiai bajnok mérkőzésén. Ha Szilágyi Áron vív budapesti vívó-vb-n, akkor annak drámai vége lesz. Ez így volt már 2013-ban is, és így lett most, 2019-ben is, a BOK-csarnokban. 

[[adv]]

Az első dráma: 

A Vasas versenyzője az előző, 2013-as budapesti vív-vb-n egyéniben is ott volt az arany kapujában Szilágyi Áron az előző évi olimpiai kardbajnoka. 14:14-re áll a orosz Kovaljev ellen, amikor ő kapott tust, így bronzérmet szerzett. 

A második dráma: 

A csapatversenyen hihetlen forgatókönyvet láttunk 2013-ban. A

románok elleni negyeddöntőt 39:40-ről megfordította 44:40-re Szilágyi Áron, de a győztes tust már nem adta be, 44:45-tel esett ki a magyar kardcsapat, amely aranyesélyes volt. Áron így is messze a legtöbb tust adta a magyarok közül, gyakran egyedül vitte a hátán a társaságot. 

A harmadik dráma: 

A mostani, 2019-es budappesti vívó-vb-n egyéniben ismét aranyesélyes volt, ismét olimpiai címvédőként lépett pástra, hiszen 2016-ban Rióban is ő nyert. Ám már a második fordulóban búcsúzott, 14:14-nél kapott tust egy kevésbé jegyzett japán versenyzőtől. 

A negyedik dráma: 

A 2019-es csapatverseny döntőjében káprázatos csatát vívott a magyar kardcsapat Dél-Koreával,

többször is utolérték a mieink a legutóbbi két világbajnokságot megnyerő távol-keleti csapatot (két éve esély sem volt ellenük a fináléban). Szilágyi Áron az utolsó párban 37:40-nél vette át a stafétát, fordított, 44:43-ra vezetett egy nagyon sok vitát hozó asszóban. Ám ekkot két tust kapott az egyéni világbajnoki címvédő Oh-től, így egy ezüstérem lett belőle. Ez fájni fog egy ideig, de nagyon fényes. A Szilágyi Áron, Szatmári András Gémesi Csanád, Decsi Tamás alkotta négyes idén az Eb-n is ezüstöt nyert,

újabb nagy lépést tett az újabb éremmel ahhoz, hogy kijusson a tokiói olimpiára.

[[cikk1]] 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás