Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Világcsúcs: 64 gólt dobott a magyar válogatott 28 perc alatt

Világcsúcs: 64 gólt dobott a magyar válogatott 28 perc alatt

Sport & Szabadidő

Világcsúcs: 64 gólt dobott a magyar válogatott 28 perc alatt

Sport & Szabadidő

TK 08:18

Olyan tettet hajtott végre a női vízilabda-válogatottunk, amire – amióta világ a világ – még nem volt példa. Ahogy a mondás tartja: ez már gombócból is sok!

Van, illetve csak volt a vízilabdában egy rekord, ami egészen hihetetlennek tűnt. 1985-ben az akkori Universiádén Jugoszlávia válogatottja 62 góllal terhelte meg Guatemala kapuját, úgy hogy egyet sem kapott. Ez a rekord dőlt meg vasárnap hajnalban, amikor a magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően legyőzte a házigazda dél-koreai együttest a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon. Bíró Attila lányai 64-0-ra (!!!) győzték le ellenfelüket.

A mérkőzésre sok szót nem érdemes vesztegetni. Azt mindenki tudta, hogy a dél-koreaiaknak esélyünk sincs, ám teljesen szürreális volt azt látni, ahogy a házigazdák nemhogy helyzetben nem tudtak kerülni a közékezdés után, még az sem ment nekik, hogy egyáltalán valamilyen támadóalakzatot vegyenek fel. A mérkőzés komolyságát jelzi, hogy válogatottunk kétszer is gólt lőtt saját térfeléről, és mind a két kapusunk is megpróbálkozhatott a góllövéssel.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 11 gólos Parkes Rebecca volt, míg a hazai nézők barátságos környezetet teremtettek, hiszen minden magyar gólt megtapsoltak.

A válogatott kapitánya így értékelt a mérkőzés után a távirati irodának:

„Nem tudtuk a világcsúcsot, sőt, azt sem mondtam a játékosoknak, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, hogy ússzuk meg sérülés nélkül és legyen ez egy bemelegítés a most következő konditermi edzésre. Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen gyenge az ellenfél, de megadtuk azt a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk, vagy bohóckodtunk. Így is azonban ötven százalék alatt fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Ez volt életem leghosszabb mérkőzése, egyben a legunalmasabb is" - mondta a találkozót követően a szövetségi kapitány.”

A következő találkozó sokkal keményebb lesz, kedden Kanada következik.

Borítókép: Gurisatti Gréta (j) bedobja a magyar csapat 64. gólját a koreai Kim Min Dzsu hálójába a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország–Dél-Korea mérkőzésen. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vízilabda, nők, B csoport, 1. forduló:
Magyarország–Koreai Köztársaság 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)

gólszerzők: Parkes 11, Szilágyi, Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth, Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter, Vályi 3-3

Magyarország: Gangl – Leimeter, Vályi, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Parkes, cserék: Csabai, Gyöngyössy, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria