promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Görbicz Anita és a Győri Audi ETO kézilabdázói biztosan nem lesznek világbajnokok
Borítókép:  a Győri Audi ETO KC kézilabdás lányai ünneplik a Bajnokok Ligája-győzelmet. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Augusztus 1-4. között rendezik meg a Super Globe-tornát, a nemhivatalos klubvilágbajnokságot, amelyen a Bajnokok Ligája címvédője a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata nem vesz részt.

„Bár a Bajnokok Ligája címvédőjeként a Győri Audi ETO KC csapatát hívta meg a Kínában megrendezendő első női kézilabda Super Globe-ra a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), több, elsősorban sportszakmai érv miatt csapatunk lemondta szereplését az eseményen”

– áll a győriek közleményében.

A klub hozzátette, hogy csak június közepén kapták meg a meghívót az eseményre. A csapat nyári felkészülési programja meg már jóval korábban összeállt. Ennek ellenére a győri vezetők és edzők megvizsgálták a részvétel lehetőségét, de több tényező miatt végül végül is nem tudják vállalni a részvételt. A győriek szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy hiába nyolccsapatos a torna a szervezők nem tudták megnevezni a többi ellenfelet. Csak annyi információt közöltek, hogy még két kínai csapat biztosan részt vesz a tornán, valamint a kontinensbajnokok.

Ezen kívül azokra a kérdésekre sem adtak megnyugtató választ a szervezők, hogy mi lesz a részletes program, hol fogják játszani a mérkőzéseket, van-e egyáltalán edzéslehetőség a torna előtt, illetve közben.

„Így a szakmai ellenérvek összességében sokkal nagyobb súllyal estek latba a részvétel lemondásakor, mint a Super Globe esetleges megnyerésével megszerezhető hírnév”

– írták a győriek.

A kisalföldi klub úgy tudja, hogy a BL-döntőben legyőzött orosz Rosztov-Don is lemondta a szereplést, így a BL-ben harmadik helyen záró norvég Vipers Kristiansand képviseli Európát a női Super Globe-on. Az NSO szerint Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője a következőket nyilatkozta az indulással kapcsolatban:

„Jó lehetőségnek ígérkezik, még ha egy kicsit hirtelen is jött és nem is illik tökéletesen a felkészülésünkbe. De megvan rá az esélyünk, hogy világbajnokok legyünk.”

A férfi Super Globe-ot 1997 óta rendezik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás