promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érthető Nadal kiakadása Wimbledon miatt
Borítókép:  Oli SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol teniszező harmadik kiemelt lesz, de második a világranglistán.

Wimbledon valóban „begyepesedett”, és ezzel sosem fog tudni átlépni a saját árnyékán. Itt már nem arról beszélünk, hogy például csak fehérben léphetnek pályára a játékosok, bár már ezt is ki kellene dobni a kukába. Amikor két évvel ezelőtt Piros Zsombort a fekete alsógatyája miatt küldték el átöltözni, hát az az év vicce volt számomra.  

Most a tavalyi elődöntős Rafael Nadal akadt ki Wimbledon sajátos kiemelési rendszere miatt, ami Federert rakta előre, és nem őt. Tehát a svájci második kiemelt lesz, míg Nadal csak harmadik, hiába második a világranglistán.

Az ATP rendszere tökéletesen működik világranglista szinten, és érthetetlen, hogy Wimbledon ezt miért bolygatja meg. A lényeg az, hogy az év harmadik Grand Slam-tornája erősen figyelembe veszi a füves szezonban elért eredményeket. Ezzel talán nem is lenne baj, de ezen a borításon túl kevés a meccs, és egyáltalán nem tudja megmutatni senkinek az éves formáját.

„Egyedül Wimbledon nem követi a világranglistát, és ez nem igazán van rendben. Sokan emelték már fel a szavunkat ez ellen, hogy egész évben jól játszanak, de nem a megérdemelt helyükre kerülnek a tornán. Második kiemeltnek egyértelműen jobb lenni, mint harmadiknak, azonban el kell fogadnom a helyzetet”

– nyilatkozta Nadal, aki természetesen nem a jó barátját, Federert kritizálta a második helye miatt, hanem a torna kiemelési rendszere ellen emelte fel a szavát.

Vannak még itt érdekes dolgok, például az előző évben döntős, ATP-listán nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett a 4. kiemelt. Természetesen így Thiem vagy egy Zverev is hátrébb szorul, mint ahol jelenleg áll a világranglistán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás