promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
33 éve szerezte Maradona a két leghíresebb gólját, öt perc alatt
Borítókép:  Maradona indiai gyerekeknek magyarázza, hogy csinálta az angolok ellen (AFP/Debajyoti Chakraborty)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két egészen különböző találat, két sportágban. Így lehetne összefoglalni, ami 1986. június 22-én, a mexikói foci-vb negyeddöntőjében történt az 51. és az 55. perc között Diego Maradonával a főszerepben. Ez az ő világbajnoksága lett. És Argentínáé.  

Öt percen belül két olyan gól, amelyet sosem felejt el a focivilág, különös úgy, hogy mindkettő Diego Maradonáé. Az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében, vagyis óriási tétnél egyszer csak

azon kaptuk magunkat az Argentína–Anglia meccs második félidejében, hogy Maradonáról szól minden. 

Az 51. perc történése, nagy jelenete az „Isten kezeként” lett világszerte ismert, de Maradona cselsorozatát is érdemes megfigyelni a gól előkészítéseként. Az megint más kérdés, hogy angol hátvéd adja a gólpasszt, a gólt pedig kézzel éri el a hazájában Isteni Diegóként bálványozott (azóta emberi gyengeségeit mind jobban megmutató) világsztár. 

Gary Linekertől Bobby Robson kapitányon át hiába reklamálnak az angolok, a meccset 0-1-ről folytatják, és még a bénultság jeleit mutatják, amikor megkapják a másodikat. Diego Maradona

a saját térfelén kapja meg a labdát az 55.percben, és nincs aki elvegye tőle... 

Lineker a hajrában szépít, de Argentínát nem lehet megállítani, a belgáknak és a németeknek sem megy az elődöntőben, illetve a döntőben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás