promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A súlyos beteg kislány a világ legjobbjaival ünnepelhetett a jégen
Borítókép:  AFP/Patrick Smith
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szívszorító történet következik egy 11 éves amerikai kislányról, Laila Andersonról, aki a megmutatta rajongott csapatának, a Stanley Kupa-győztes St. Louis Blues-nak, hogyan kell küzdeni. A súlyos beteg kislány sztorija túlmutat a jégkorongon.

Hemofagocitotikus Limfohisztiocitózis szindróma, másik nevén HLH. Így hívják azt a ritka, ám annál alatomosabb, sokszor halálhoz vezető immunbetegséget, melyben Laila Anderson szenved. A 11 éves kislány a St. Louis Blues jégkorong csapat fanatikus drukkere, s a gyógyulásért folytatott küzdelme annyira megfogta a hokisokat, hogy a Blues nem hivatalos tagjaként beválasztották a csapatba, egyfajta kedves kabalaként tartották számon. Amikor szerdán megnyerték a Boston Bruins elleni mindent eldöntő meccset, és ezzel fennállásuk során először a Stanley Kupát, Laila is a jégen ünnepelt velük.

A kislány csapat iránti elhivatottságáról érdemes megnézni a felvételt, melyen édesanyja közli vele, hogy az orvosok engedélyével a szerdai összecsapást a helyszínen nézheti meg.

Lailával akkor ismerkedett meg szélesebb körben a Blues szurkolótábora, amikor szülei tavaly donort kerestek a csontvelőátültetése előtt. A csapat szervezett egy külön napot, melyen a drukkerek feliratkozhattak esetleges donornak. Az idő előrehaladtával egyre ismertebb lett, s az NHL-csapatok szurkolói neki is elkezdtek drukkolni, hogy gyógyuljon meg. 

Szerdán nem csak a játékosok, a kislány álma is teljesült. Kedvenc játékosával, Colton Paraykóval együtt emelhette fel, és csókolhatta meg a hokivilág legértékesebb trófeáját, a Stanley Kupát.

Ő annyira különleges egyéniség, minden ízében az. Hatalmas harcos, és mindenkinél állhatatosabb. Nagyon boldog voltam, hogy ma ott lehettem vele a jégen, fontos volt nekem

- nyilatkozta a döntő utolsó mérkőzése után a 26 éves kanadai óriás.

Olyan sokat tettek értem, hogy azt el sem tudják képzelni. Soha nem fogom tudni megfizetni nekik, mennyit segítettek nekem ebben a küzdelemben

- így Laila, aki a Blues első bajnoki címét kiszurkolta. Most a csapaton a sor, hogy az ő, betegség feletti győzelméért szorítson.

(cnn.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás