promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Varga Zsolt: „egy hosszú út most véget ért”
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hannoveri döntőjét. Varga Zsolt vezetőedző a Kossuth Rádiónak adott interjút a győzelem után.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata a végén ötméteresekkel verte meg a címvédő Olympiakosz csapatát. Gyakorlatilag harapni lehet a fesztültséget a meccsen, ami végig iszonyú izgalmas volt.

„Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje. Ugyanolyan értékűnek tartom ezt a győzelmet, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszítottuk a trónról. Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését.”

A vezetőedző elmondta, hogy végig higgadtnak kellett maradnia, hiszen több olyan momentuma is volt az összecsapásnak, amin elcsúszhatott volna a döntő.

„Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni. Az Olympiakosz mellett a Pro Reccót, és a Barcelonetát tartom a legerősebb csapatnak. A legerősebb kerete egyértelműen a Reccónak van, de nem mindig a legjobb összeállítású együttes nyer, hanem a legjobb csapat.”

A szakvezető kitért arra is, hogy a döntőben az utolsó tíz percet az idejekorán kipontozódott Varga Dénes, később pedig Vámos Márton nélkül fejezték be:

„Van egy mondás, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy lennie kell, bár ezt néha nehéz elfogadni. Amikor Dumi (Varga Dénes) kipontozódott, lehetett látni, hogy az Olympiakosz vérszemet kapott, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy a végén döntetlen lett. Az ötméteresek során pedig azoknak a játékosoknak kellett megnyerni a párharcot, akik odaálltak, jó volt látni köztük olyanokat, akik hosszú utat jártak, mint például Vogel Soma és Jansik Szilárd.”

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes csapata sorozatban a harmadik szezonjában nyert nemzetközi trófeát: 2017-ben és 2018-ban az Eurokupában, ezúttal pedig a BL-ben ért fel a csúcsra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás