promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry Potteres, látványos kampányfilmet kapott a budapesti vívó-vb
Borítókép:  Szatmári András a 2017-es egyéni kardvilágbajnoki címét ünnepli Lipcsében (AFP/Robert Michael)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az előző, 2013-as budapesti vívó-vb kapmányfilmjében Szilágyi Áron Darth Vaderrel is szembenézett. Eredeti és látványos lett az a rövidfilm is, a mostani pedig méltó folytatása, hiszen a nyáron megint vívó-vb-t tartanak a fővárosunkban.  

2013 után ismét vívó-világbajnokságot tartanak Budapesten ezen a nyáron, de sokkal fontosabbat.

Az akkori vb-t olimpia utáni évben rendezték, amely az olimpiai sportágakban a legkevésbé fontos. A mostani viszont a játékok előtti évben lesz, vagyis olimpiai kvalifikációs, ami azt jelenti, egy kiugró szerepléssel a tokiói olimpia kapujába lehet repülni.

A vb ugyanis a világranglistán igen jól fizet, már ha sikerül. 

Ami többek között összeköti a 2013-as és a 2019-es vb-t, az a kampányfimek minősége. A főszereplő viszont változott. 2013-ban az olimpiai címvédő Szilágyi Áron bravúrosan alakított a tekintetével is egy elég eredeti alkotásban, amely összeállításunkban megnézhető: 

Az új kampányfilm főszereplője viszont már Szatmári András, 2017 egyéni kardvilágbajnoka, és az ellenfél is változott, elég jelentősen.

A két teljes éjszakán át zajló forgatásról Vermes Iván rendező a Magyar Vívó Szövetség honlapja alapján kiemelte, mennyire gördülékenyen tudott együtt dolgozni a stáb Szatmári Andrással:

„A fegyelmezettségük miatt a forgatásokon szeretek sportolókkal együttműködni.

Közülük is kiemelkednek a vívók, ez már 2013-ban is feltűnt, amikor egy hasonló filmet készítettünk Szilágyi Áron főszereplésével.”  

Akkor, hat éve a rendező Szilágyi Áron feladatorinentáltságát dicsérte. A sportoló pedig elmondta, Vermes Iván azt kérte tőle,

úgy nézzen Darth Vaderre a végén, mint az ellenfeleire. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás