promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Újpest tulaja alaposan felpofozta magát egy interjúban
Borítókép:  Magyar Nemzet/Béres Attila
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Roderick Duchatelet egy interjúban úgy fogalmazott, hogy túl magasnak tartja játékosai fizetését, akik eléldegélnek a klub által biztosított lakásaikban, furikáznak a klub által fizetett autókban, de nem nagyon lehet motiválni őket. Na, de ki írta alá a magas bért, bérelt lakást, kocsit biztosító szerződésüket?

A tavaly kupát nyert, harmadik helyen végzett Újpest idén az ötödik helyen zárt. A futballisták csapnivalóan szerepeltek a hajrában: utolsó hat meccsen két pontot kapart össze a csapat. Ha ezt a mennyiséget csak megduplázzák, ők a harmadikok, és indulhatnak az Európa-ligában.

Az Újpest tulajdonosa csalódottan nyilatkozott különböző médiumoknak a gyenge szereplést követően. A csakfoci.hu-nak adott interjúban viszont volt egy olyan elejtett mondata, amit egyszerűn nehéz ép ésszel felfogni.

„Egyértelmű, hogy a játékosoknak sokkal éhesebben, ambiciózusabban kellene hozzáállniuk a dolgokhoz, és keményebben kellene dolgozniuk, hogy elérjék a megfelelő szintet. Ehhez képest azt látjuk, hogy túl sok labdarúgónak van hatalmas fizetése, eléldegélnek a budapesti apartmanjukban, van egy szép autójuk és egy csinos barátnőjük. Túl sok mindenhez jutnak fiatal korban, így pedig rendkívül nehézzé válik az, hogy motiválni lehessen őket.”

Ami ebben a gondolatmenetben kevéssé érthető, hogy Roderick Duchatelet miért hibáztatja a labdarúgókat azért, mert magas a fizetésük? A szerződésüket kivétel nélkül neki kellett aláírnia, s ebben az az összeg szerepel bérként, melyben megállapodott velük. A légiósoknak, vidékieknek szintén a klub, vagyis ő bérel lakást Budapesten. Az autójukat a mezszponzor, az Óbudai Autójavító Kft. biztosítja, mellyel szintén ő egyezett meg. A hétköznapi logika szerint tehát saját magát okolja, viszont ezt egyszer sem mondja ki az interjúban.

Az is lehet persze, hogy ez egyfajta üzenet a játékosok felé, miszerint hasonló teljesítmény esetén ne számítsanak se magas fizetésre, se kocsira, de az ilyen kommunikáció akkor is minimum furcsa.

A tulaj a címerügyről, az utánpótlásról és a klub eladásáról is nyilatkozott a Csakfocinak, a teljes interjú itt olvasható!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás