Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Messi sem segített, Copa del Rey-győztes a Valencia

Messi sem segített, Copa del Rey-győztes a Valencia

Sport & Szabadidő

Messi sem segített, Copa del Rey-győztes a Valencia

Sport & Szabadidő

Promotions 23:06

A Valencia egy igen kiélezett végjátékot követően, 2-1-re verte a Barcelona csapatát a spanyol kupa döntőjében.

A Copa del Rey, azaz a Spanyol kupa fináléját, amennyiben csak statisztika alapján nézzük, akkor meglepően tapasztalhatjuk, hogy nem az a csapat nyerte, amely mezőnyfölényben futballozott. A Barcelona 26 kapura lövése, és 77 százalékos labdabirtoklása sem volt elég, ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett a Valenciától.

Illik azonban máshová helyezi a hangsúlyt: a Valencia a támadó harmadban mutatott hatékonyabb játékának köszönhetően, 2-1-re nyert a Barcelona ellen. Főképp az első félidőben, a Valencia remekül használta ki a Barcelona szélső hátvédei mögötti üres területeteket, egyúttal a középpályán hatékonyabb állította meg ellenfele akcióit. 

A 2-0-s félidő után még inkább a Barcelona irányított, ám annyira olvasható volt, hogy a katalán csapat tagjai mindig Messit keresik a labdával, hogy a Valencia egy kapott gólt leszámítva jól hatástalanította az argentin zsenit.

A nagyon egy emberre építő Barcelona az öt perces hosszabbítás ellenére sem tudott egyenlíteni,  így ebben a szezonban „csak" egy bajnoki címet szerzett. A Valencia pedig kupagyőztes.

Borítókép: JOSE JORDAN / AFP