Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Kicker szerint Gulácsi lett a Budesliga legjobbja

A Kicker szerint Gulácsi lett a Budesliga legjobbja

Sport & Szabadidő

A Kicker szerint Gulácsi lett a Budesliga legjobbja

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 16:45

A Kicker magazin Gulácsi Pétert, az RB Leipzig kapusát választotta a Budesliga legjobbjának.

Lement a nagy hajrá a Bubdesligában, de a Bayern München olyan fölényesen nyert, hogy maga mögött tudta tartani a Dortmundot, így bajnok lett. Igazából a döntetlen is elég lett volna nekik, de hát nem bízták a véletlenre, így kitömték 5-1-re a Frankfurtot.

Az RB Leipzig a bronzérmet szerezte meg, és a német csapat bizony rengeteget köszönhet Gulácsi Péternek. Mindössze 29 gólt kapott, és 16 mérkőzésen egyáltalán nem tudtak neki betalálni.

A Kicker internetes oldala szerint a 33 mérkőzésen pályára lépett Gulácsi 2,61 pontos átlaggal zárt az élen. A második helyezett Roman Bürki (Borussia Dortmund, 2,63), a harmadik Alexander Schwolow (Freiburg, 2,67), a legjobb mezőnyjátékos pedig a kilencedik Kerem Demirbay (Hoffenheim, 2,82) lett.     

A Bundesliga további magyar játékosai közül Willi Orbán a 19. (RB Leipzig, 2,93), Szalai Ádám (Hoffenheim, 3,40) pedig a 89. helyen végzett, Sallai Roland (Freiburg) viszont nem lépett pályára elég mérkőzésen, ezért nem szerepel az éves listán.

A RB Leipzignek még lesz egy meccse, május 25-én szombaton a Bayern München ellen lépnek pályára este 20 órától a Német kupa döntőjében.

Borítókép: John MACDOUGALL / AFP