Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vb-t is tartanak egy őrült sportban: víz alatti jégkorongban – videó

Vb-t is tartanak egy őrült sportban: víz alatti jégkorongban – videó

Sport & Szabadidő

Vb-t is tartanak egy őrült sportban: víz alatti jégkorongban – videó

Sport & Szabadidő

AA 20:20

Az osztrák Christian Redl saját elmondása szerint éppen elég világrekordot állított fel már búvárkodás közben, most tíz vagy tizenegy, neki mindegy. Valami mást keresett az Alpok befagyott tavaiban és felfedezett egy új sportágat, a víz alatti jégkorongot, mert nagyon szeretett volna játszani odalent valakivel.

Ha nem látnánk ezt a videót, amelyet a BBC tett közzé, azt mondanánk, hogy ilyen nincs. Christian Redl remek fickónak tűnik, és saját magára nézve biztosan igaza is van, amikor azt mondja: ez sokkal biztonságosabb, mint az igazi, vagyis a jég túlsó oldalán játszott hoki, hiszen

itt nem törheti el a karját vagy a lábát. Másrészt viszont... 

Azért arra nem árt figyelni, hogy hol lehet a felszínre jutni, mert odalent könnyen elveszíti az ember a tájékozódási képességét, és nem jó addig várni, amíg elfogy a levegő. Ráadásul a játék gyors, ezért az oxigén hamar elfogy. 

A legnagyobb problémát mégis az ellenfelek megtalálása jelenti, mert jégkorongozók kevésbé jelentkeznek játékra, inkább a búvárok adnak merítési lehetőséget. Nyolc nemzettel már vb-t is tartottak, egy csapat két emberből áll, úgyhogy

legalább tizenhat ember él a Földön, aki képes ekkora őrültségre. 

Mint minden, ez a sportág is összefügg a klímaváltozással a sportág atyja szerint, a jég olvadása az egyik világcsúcsának is keresztbe tett. Vár azonban mindenkit egy meccsre a jég alatt. Mire várunk még? 

Borítókép: A víz alatti jégkorong igenis létezik (BBC)