promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Schwarzenegger nyomát tapossa a világbajnok Kökény Béla
Borítókép:  Dunavölgyi Fitness Photo
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több világ- és Európa-bajnoki címe van a profi testépítők között Kökény Bélának, aki egy bukaresti verseny megnyerésével indulási jogot szerzett a sportág legnagyobb világeseményére, a Mr. Olympiára.

Kökény Béla 15 éves kora óta foglalkozik testépítéssel, évek óta rendszeres résztvevője a profi versenyeknek. Idén elérte nagy álmát: a bukaresti IFBB-viadal fölényes megnyerésével elnyerte a jogot, hogy elinduljon a Mr. Olympián, melyet szeptember 12-15. között rendeznek a Las Vegas-i Orleans csarnokban.

A 212 fontosok között szerepelhet, ehhez őszig 120 kilóról 96-ra kell lefogynia.

„A kezdetekkor, első legnagyobb célom az volt, hogy világbajnok legyek, a következő nagy álmom, pedig a profi kártya megszerzése, miután elértem mind a kettőt, egyértelmű lett, hogy a Mr. Olympia lesz a következő kitűzött célom. A tavalyi kvalifikációs versennyel nagyon közel kerültem hozzá. Igazából már csak 21 hét választ el, itt már nagyon nagy a tét. Életem legjobbját kell hoznom, de nekem már az is egy nagy elismerés, hogy ott lehetek. Az elmúlt 10 évem arról szólt, hogy tréningeztem, diétáztam, új edzésmódszereket tanultam, hogy valóra váltsam az álmom és most itt vagyok”

– mondta a testépítő.

Kökény Béla 2010-ben nyerte első komolyabb versenyét, majd sorra szerezte az aranyakat az Európa- és világbajnokságokon. 2016-ban több viadal megnyerése után megszerezte az IFBB szövetség profi kártyáját, vagyis belépőt váltott a szűkebb elitbe.

Az út végül a Mr. Olympiára vezetett, aki itt nyer, a világ legjobb testépítőjének mondhatja magát. Az 1965 óta zajló versenyt Arnold Schwarzenegger hétszer, Lee Haney és Ronnie Coleman nyolcszor nyerte meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás