Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Babos Tímea elődöntős Franciaországban

Babos Tímea elődöntős Franciaországban

Sport & Szabadidő

Babos Tímea elődöntős Franciaországban

Sport & Szabadidő

Promotions 17:17

Babos Tímea két szettben megnyerte a Cagnes-Sur-Mer-i versenyen játszott negyeddöntőjét. A torna ITF és nem WTA-rendezésű. Ezzel lepte meg magát születésnapja alkalmából.

Ma ünnepelte 26. születésnapját Babos Tímea, akinek az amerikai Varvara Lepchenko állta útját a dallamos nevű, Cagnes-Sur-Merben rendezett viadalon, a negyeddöntőben. ITF-tornáról van szó, melyet alacsonyabban jegyeznek, mint a WTA-versenyeket.

Az első szettben sikerült brékelőnyhöz jutnia, és 3:0-ra vezetett, de az ellenfél feltámadt, s egyenlített (4:4). Innen sikerült megnyernie az első szettet Babosnak.

A második játszmában kölcsönösen elvették a másik adogatását, majd a magyar teniszező összpontosított jobban, és végül 6:4, 6:3 arányban elbúcsúztatta a ranglistán 131. helyezett riválist. Babost egyébként jelenleg a 137. jegyzik most.

„Nyilván örülök a győzelemnek! Azért pici nyomás mindig van az emberen, ha a születésnapján játszik. Korábban mindig legyőztem Lepchenkót, de mindig nagyon szoros mérkőzésünk volt. A mai negyeddöntő is szorosan alakult: de örülök is ennek. Úgy érzem, egyre jobban mozgok és a nehezebb helyzeteket is elfogadom fejben, jól oldom meg. Ez egy jó kis születésnapi ajándék! Nyilván várom az elődöntőt is! Az is pozitív, hogy az elmúlt hetekben jóval több meccset nyertem, mint korábban

– nyilatkozta honlapjának a boldog győztes.

Az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt svájci Stefanie Vögelével (113.) vagy a hetedikként rangsorolt brazil Beatriz Haddad Maiával (125.) kell majd játszania.

Borítókép: AFP/Kevork Djansezian