promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ne lőj” – ordította Guardiola a bombagólt szerző játékosának
Borítókép:  OLI SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Manchester City hazai pályán 1-0-ra verte a Leicester Cityt a Premier League utolsó előtti fordulójában. Vincent Kompany bombagólt rúgott, úgy, hogy közben edzője, Pep Guardiola azt ordította neki: „Ne lőj"!

A Liverpool és a Manchester City Premier League első helyéért folytatott harca jó reklám a labdarúgásnak, de legalább olyan jó magának az angol élvonalnak. A csapatok fordulók óta fej-fej mellett haladnak. Hol egyik, hol másik játszik győzelmi kényszer alatt. 

Most a Cityn volt a sor, miután a Liverpool idegenben 3-2-re nyert a Newcastle ellen. S meg is tette, amit kell. Igaz, az 1-0-s Leicester City elleni siker körülményei igen érdekesek. Mint az a lefújás után Pep Guardiola, a csapat vezetőedzője elárulta, mikor játékosához, Vincent Kompanyhoz átvette a labdát húsz méterre az ellenfél kapujától, azt ordította neki:

Ne lőj, Vinnie, ne lőj! Passzolj!

A gólt 7:45-től nézheti meg

 

Még jó, hogy a 33 éves játékos nem hallgatott edzőjre, hiszen találata győzelmet, s könnyen lehet, hogy bajnoki aranyat ért. A City ugyanis az utolsó fordulóban a kieső zóna felett álló, de már biztosan bennmaradó Brighton otthonába látogat.

Az esetről egyébként a belga hátvéd elmondta:

„Hallottam, hogy az emberek az üvöltik: Ne lőj! De, nem azért jutott el ilyen magas szintre a karrieremben, hogy fiatal játékosok megmondják nekem mikor lőhetek"

És még egy apróság: Vincent Kompany utoljára 2007-ben szerzett a tizenhatoson kívülről gólt.
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás