promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lubics Szilvia óriásit küzdött a Namib-sivatagban
Borítókép:  RacingThePlanet
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A jászberényi Lubics Szilvia összetettben a 11., a női mezőnyben a harmadik helyen végzett a Namib-sivatagban rendezett ultrafutó versenyen. Hat nap alatt közel 32 órát, 254 kilométert futott brutális napi hőingás közepette egy olyan területen, ahol alig van élővilág.

A Namib-sivatag a világ legszárazabb, legkietlenebb helye, akadnak olyan részei, ahol soha nem esett még eső. Nagyjából magyarországnyi terület (80900 négyzetkilométer), a java homokok-dűnés sivatag. Itt futott az elmúlt napokban Lubics Szilvia a Föld egyik legextrémebb versenyén, s szombat késő este célba ért.

A jászberényi futónak 254 kilométert kellett megtennie az afrikai pusztaságban, reggelente csikorgó hidegben, napközben forróságban, olyan helyen, ahol alig van élővilág. A futam hat szakaszból állt, éjszaka lehetett pihenni, nap közben futottak a versenyzők.

Lubics a teljes mezőnyben 11. helyen ért célba, a nők között harmadikként. Ideje 31 óra 59 perc. A nőknél Joanna Zakrzewski győzött (28:10), a második Clare Thomson (30:31) lett (mindkettő brit), a férfiaknál a svájci Florian Vieux lett az első.

Lubics Facebookon hosszasan írt az utolsó napjáról, a leírás alapján az ember átgondolja, s megbecsüli, hogy van kenyér a konyhában, és meleg víz folyik a csapból.

Lubics tavaly a chilei Atacama-sivatagban is részt vett egy hasonló futamon, ott negyedik lett. Magyarországon számtalanszor nyert az Ultrabalatonon, a Spartathlonon is többször győzött, és több ízben megválasztották az év ultrafutójának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás