promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai osztrák bajnok, a Bundesligában 41 éves rekord dőlt meg
Borítókép:  Facebook/Szoboszlai Dominik
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik három fordulóval a zárás előtt osztrák bajnok lett a Red Bull Salzburg színeiben. Az Austria Wien ellen is a kezdőcsapat tagja volt vasárnap. Eközben Németországban a Frankfurt és a Leverkusen olyan mérkőzést játszott egymással, melyet 1978 óta nem látott a német Bundesliga.

Szoboszlai Dominik öt nap alatt Osztrák Kupát és osztrák bajnoki címet nyert a Red Bull Salzburggal. Szerdán a Rapid Wient verte 2-0-ra az osztrák élcsapat a kupadöntőben, vasárnap pedig a másik fővárosi csapatot, az Austria Wient 2-1-re. Ez utóbbi győzelemmel eldőlt, hogy három fordulóval a rájátszás vége előtt a Salzburg megnyerte az osztrák Bundesligát.

Szoboszlai Dominik, ahogy a tavaszi szezon során szinte mindig, kezdő volt, 76 percet játszott, s a lefújást követően ő is boldogan ünnepelt. Az év elején került fel a felnőtt csapathoz a 18 éves irányító középpályás, tavasszal 18 mérkőzésen 4 gólt rúgott és 4 gólpasszt adott.

Szintén német nyelvű focihír az Eintracht Frankfurt kiábrándító veresége. A német Bundesliga negyedik helyén, vagyis Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban álló frankfurtiak Leverkusenbe utaztak, óriási tétje volt a meccsnek. Ugyanis a Bayer Leverkusen csak 3 pontra volt lemaradva a Frankfurttól, mely a Benfica kiverésével a Chelsea-vel csap össze az Európa Liga-elődöntőben.

Kis túlzással, ami kapura ment, abból gól lett az első félidő 36. percéig. A Leverkusen két gyors góljára Kostic felelt, majd elindult a henger. 13 perc alatt négyszer zördült a frankfurti Trapp hálója, 36 perc alatt kialakult a 6-1-es végeredmény.

1978 óta nem volt példa rá a Bundesligában, hogy egy csapat egy félidő alatt hat gólig jusson, akkor a Mönchengladbach szórta meg a Dortmundot.

A Frankfurti összeomlás azért sem érthető, mert 31 forduló alatt összesen 35 gólt kapott Adi Hutter csapata, a Lipcse (24 gól) és a Bayern (30) után a harmadik legstabilabb védelem az övék volt a mostani fordulóig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás