promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Libabőrös köténygól a norvégok ellen, így kell ezt – videó!
Borítókép:  Facebook/M4Sport
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország-Norvégia 2-1. 2015 novemberében a magyar labdarúgó válogatott, vasárnap a női hoki csapatunk szurkolóit hozta lázba ez az eredmény. Akkor Priskin felső sarkos tekerése, most Gasparics Fanni szédületes gólja hozta el a győzelmet.

A magyar női jégkorong válogatott az egyik legkeményebb ellenféllel, Norvégiával kezdett a vasárnap elrajtolt, budapesti Divízió I/A világbajnokságon. Ez a második vonal az elit mögött.

Az utolsó harmadig 0-0-ra állt Pat Cortina csapata, majd gyors gólváltás után alakult 1-1-re az eredmény. Ekkor jött a MAC-játékosa, Gasparics Fanni, aki egy az egyben, egy kötény-csellel megvert egy norvég védőt, majd a kapus mellett a hálóba lőtt – másfél perccel a mérkőzés vége előtt. A Vasas Jégcsarnokban mind az ezer néző talpra szökkent, csodás találat volt.

A válogatott kihúzta a végéig újabb kapott gól nélkül, s 2-1-es győzelemmel kezdte a vb-t.

„Nagyon jó passzt kaptam a kék vonalra Kiss-Simon Francitól, és egy ember volt csak előttem. Nem is gondolkodtam, csak, amit éreztem, azt csináltam. Az volt a cél, hogy rendes játékidőben nyerjünk. Érzésből csináltam, ami jött és örülök, hogy így sikerült. Pat Cortinával rengeteget beszéltünk arról, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy hányan vannak a lelátón és kinek a családja, barátai jöttek ki. Örülök, hogy ennyien kijöttek szurkolni, de elég jól ki tudtuk ezt zárni, és ösztönzően hatott ránk a közönség biztatása, amit köszönünk nekik”

– mondta örömtől repesve Gasparics a jégkorong szövetség honlapjának.

A magyarok hétfőn a szlovákokkal játszanak. A csoportunkban az olaszok, a dánok és az osztrákok szerepelnek még.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás