Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szabadrúgás-specialisták: Messi mögött egy volt újpesti kedvenc a 2. helyen

Szabadrúgás-specialisták: Messi mögött egy volt újpesti kedvenc a 2. helyen

Sport & Szabadidő

Szabadrúgás-specialisták: Messi mögött egy volt újpesti kedvenc a 2. helyen

Sport & Szabadidő

Gaba 11:45

Az albán gyökerű Enis Bardhi az európai top-bajnokságok szabadrúgáslövői között a második helyen áll Lionel Messi mögött. Ő az az Enis Bardhi, aki 2014 és 2017 között az Újpestben szórta a gólokat.

A Whoscored statisztikusai szerint Lionel Messi 2018 januárja óta tizenkét gólt tekert szabadrúgásból az ellenfelek kapujába.

Ez itt egy válogatás a több tucat "legszebb" szabadrúgása közül: 

 

Közel s távol egyetlen labdarúgót sem látunk, aki az öt kiemelkedő európai ligában (angol, spanyol, olasz, német, francia) akár csak hasonlóra képes lett volna.

Illetve igen távol mégiscsak akad valaki, aki nem más, mint Enis Bardhi, az Újpest korábbi középpályása. Az albán gyökerű, észak-macedóniai futballista két centivel magasabb Messinél, s néhány kilóval könnyebb. Persze nem ettől függ, hogy egy játékos hogyan kanyarítja a kapuba a labdát állított helyzetből.

Az Újpest 2014-ben a macedóniai törökök által alkotott, svéd másodosztályú Prespa Birlik nevű csapattól szerezte meg az aprótermetű játékost. A IV. kerületieknél csakhamar megszerette a közönség, többek között remekbe szabott szabadrúgásai miatt.

Bardhi 2017 nyarán igazolt a spanyol első osztályú Levantéhoz, s nem állt le. Első szezonjában harminc meccsen lépett pályára, ezeken kilenc gólt és két gólpasszt összesített. Három meccsen is pontot érő gólt lőtt, míg az Athletic Bilbao és a Barcelona elleni duplája győzelmet ért. Az idei idényében is jutott neki eddig harminc meccs, a Getafe ellenin győztes gólt lőtt.

Eddigi hatvan levantés összecsapásán szerzett tíz góljából négy esett szabadrúgásból, s ezzel az öt top-bajnokságot véve Messi mögött ő a második legeredményesebb mesterlövész.

Íme a Levantében szerzett szabadrúgásgóljai: 

Borítókép: AFP/José Jordan