promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy éjszaka alatt meggondolta magát Raymond van Barneveld
Borítókép:  Raymond van Barneveld (balra) és Michael van Gerwen. Forrás: AFP/Remko de Waal
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda este azt mondta a darts világának egyik legjobbja, hogy azonnali hatállyal visszavonul.

A darts ötszörös világbajnoka, Raymond van Barneveld már korábban bejelentette, hogy a 2020-as világbajnokság (a torna 2019 decemberében kezdődik, és csak a döntő csúszik át az új évre, de hivatalosan ez a verseny már a 2020-as vb-nek számít) lesz az utolsó versenye, utána örökre leteszi a nyilakat.

A szerdai Premier League-meccs után, amelyet 7-1-re vesztett el Michael van Gerwennel szemben, jelentette be a holland zseni, hogy azonnali hatállyal befejezi a pályafutását. A megdöbbentő mondatok után Barneveld menedzsere, Jaco van Bodegom sietett leszögezni, hogy ez az állítás még nem biztos, és még az is benne van, hogy folytatja a versenyzést pártfogoltja.

A közösségi médiát elárasztották a búcsúüzenetek, mindenki elismerően és meghatódva beszélt Barney-ról.

És láss csodát, péntek délután a holland dartsost szponzoráló Target Darts megjelentette Barneveld közleményét, amiben kijelentette, hogy korábbi elhatározásával ellentétben folytatja a szezont:

Az életem hónapok óta az érzelmek hullámvasútja. Nagyon sok bánat szűrődött a magánéletembe, amit dartsjátékosként próbáltam figyelmen kívül hagyni, de végül mindent felvittem magammal a színpadra. Idén is megkaptam az esélyt, hogy a Premier League-ben játszhatok, nagyon meg akartam mutatni az embereknek az igazi Barneyt, de csak felvillanásaim voltak. Tegnap előtörtek belőlem az érzelmek, melyeket abban a pillanatban nem tudtam kezelni – utalt a meccs utáni nyilatkozatára a holland sportoló. Szégyelltem magam a színpadon a családom, a barátaim és a Barney Army előtt. Úgy éreztem, mindenkit cserben hagytam, és ezzel a fájdalommal nem tudtam megbirkózni. A pillanat hevében nem akartam mást, csak azt, hogy soha többé ne kínozzon ez az érzés, de rájöttem, nem szabad ennyire nyíltan beszélnem, amikor ilyen erős érzelmek lesznek úrrá rajtam. A londoni Alexandra Palace-ban szeretném befejezni a pályafutásomat az utolsó világbajnokságomon. Remélem, az emberek megértik, hogy a családommal nehéz időkön megyünk keresztül, és fejben össze kell szednem magamat. Néhány nap pihenőt tartok, aztán a reflektorfényen kívüli kisebb tornákon megpróbálok minél jobb eredményeket elérni” – írja az NSO.

A közlemény megjelenését követőenazonnal elárasztották kommentekkel az internetet a szurkolók. Szinte egyöntetű a vélemény abban a tekintetben, hogy jó döntés volt a holland részéről a folytatás. Azonban azt szinte mindenki hozzáteszi, hogy a „visszatérés” mögött a főszponzor erőteljes nyomása állhat. Ugyanis, ha Berneveld a visszavonulás mellett döntött volna, nem csak elesett volna a szponzorpénzektől, hanem még valamennyit vissza is kellett volna fizetnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás