promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most még nem késő formába lendülni a bikiniszezonra!
Borítókép:  Forrás: Juhász Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már nem lehet tovább halogatni, hogy formába lendüljünk a bikiniszezonra. Czanik Balázs megmutatja a leghatékonyabb kar és fenék gyakorlatokat.

Mindenki hajlamos elodázni egy-egy projekt elkezdését, és a mozgásra ez hatványozottan igaz. Ha eddig a tavaszra vagy a húsvétra vártunk, akkor sajnos már nem lehet több kifogást keresni, ideje elkezdeni sportolni, hogy ne nyáron keseregjünk, amiért nem hoztuk ki magunkból a legtöbbet!

„Az lenne az optimális, ha a mozgás és az egészséges táplálkozás az életünk része lenne, és nem kúra-szerűen, egy-egy időszakban foglalkoznánk ezzel. Azonban ha valaki csak most kapott észbe, hogy most már tényleg el kell készülni a bikiniszezonra, akkor szerencsére még van ideje formába lendülnie. Nagyon fontos a rendszeresség, a kritikus területek célzott formálása és az, hogy a mozgás önmagában nem elég. Oda kell figyelni az étkezésre, kerülni a finomított szénhidrátokat, rostban és fehérjében gazdag élelmiszereket érdemes fogyasztani, és lehetőleg napi ötször, kis adagokat enni, valamint sok folyadékot – elsősorban vizet – inni. Ha ezeket betartjuk, nem marad el a siker!”

– mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója, akinek Böhm Zsanett, a Miss B-Life szépségverseny PearlSmile Legszebb Mosoly különdíjasa segít megmutatni a gyakorlatokat.

Lórúgás gyakorlat páros karral: remekül formálja a tricepszet, azaz segít eltüntetni az „integetőizmot”. Hajoljunk előre egyenes háttal, húzzuk fel a karokat, szorosan a törzshöz, majd végezzünk lassú, koncentrált karnyújtásokat. Ismétlésszám: 3x15

Komplex, páros bicepsz gyakorlat egykezes súlyzókkal – mély guggolással egybekötve (a mély guggolás hatékonyabb, a comb és farizmot jobban formálja). Álljunk kis terpeszbe, a súlyzókat a kezünkben tartva engedjük le a karunkat magunk mellett, majd guggoljunk és közben emeljük magunk elé a súlyzókat. Ismétlésszám: 3x20

Beülünk a tárogató gépbe, beállítjuk a súlyokat, majd úgy végezzük a gyakorlatot, hogy kiemelkedünk a székből – nem ülünk benne, hanem pár centivel fölötte tartjuk magunkat, ezáltal intenzívebb lesz a gyakorlat. Ismétlésszám: 3x 20 (nagy tárás) és 3x20 (kis tárás)

Kis terpeszbe állunk, hogy stabilabban végezhessük a gyakorlatokat, megfogjuk egy szék támláját, lábujjhegyre állunk, és ebből a helyzetből végzünk guggolásokat, ezáltal nem csak a feneket, hanem a vádlikat is formáljuk. Ismétlésszám: 4x30

Kitörés megemelt lábbal – minden kitörésnél és guggolásnál a legfontosabb: a térdünk ne előzze meg a lábfejet! Egy padra feltesszük az egyik lábunkat, a másikon támaszkodunk, és végzünk kitöréseket. Ismétlésszám: 3x20 (mindkét lábra)

Ennél a gyakorlatnál a farizom dolgozik leginkább, de a gerinc mellett futó izmok és a combhajlító izom is nagy hangsúlyt kap. Hasaljunk a padra, a testünk kb. a csípőcsontig legyen a padon, hajlítsuk be a lábunkat, mintha térdelnénk, de a térdeinket nem a földön tartjuk, hanem 1-2 centivel feljebb – innen végezzünk tolásokat páros lábbal. Első körben zárt lábbal, majd pedig terpeszből. Ismétlésszám: 3x30

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás