promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Federer Fucsovicsot hívta sparringolni Miamiben
Borítókép:  Facebook/Fucsovics Márton
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miamimben játszik Masters-versenyen a héten Fucsovics Márton. A magyar teniszezőt ezúttal Roger Federer kérte fel edzőpartnernek, a tréning jó időben, jó hangulatban telt. Fucsovics a második körben kezd a tornán, egy selejtezőből érkező ellenféllel játszik.

Fucsovics Márton eddig éve jól sikerült: bár az Australian Openen nem tudta megismételni a tavalyi menetelést, a szófiai ATP-250-es tornán a döntőig jutott, ahol Danyiil Medvegyev állította meg.

Olyan szorgosan gyűjtögette az ATP-pontokat, hogy a világranglistán Stanislas Wawrinkát megelőzve a 36. helyen áll.

Ennek köszönhetően a 7,9 millió dollár összdíjazású miami Masters tornán csak a második fordulóban kell csatlakoznia a mezőnyhöz. Az ellenfele kiléte még nem tudott, annyi biztos, hogy a selejtezőből kap riválist.

A játékosok a tornák előtt a helyszíni edzésekhez nagyjából velük egyenrangú edzőpartnert próbálnak találni, Fucsovics Facebookon lelkesen jelentette be, hogy őt ezúttal Roger Federer kérte fel sparringolni.

Hétfő este a miami Hard Rock stadionban ütöttek, amit ne keverjünk azzal a stadionnal, melyből 1994-ben eltűnt Hópihe, a Miami Dolphins kabalaállata, akit végül Ace Ventura, az állatnyomozoo kerített elő.

Federer nem először hívta edzőpartnernek Fucsovicsot. Amikor a magyar még a top-100-ban sem volt benne, már akkor szívesen sparringolt vele, most viszont akár össze is futhatnak a versenyen. Az ágrajz miatt Fucsovics tájékoztatása szerint legfeljebb a döntőben. Az edzés remek kidőben zajlott, a szünetekben a két játékos jókat beszélgetett. Ha az idő engedi, holnap is együtt fognak tréningezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás