promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája tippelő: kik jutnak tovább a nyolcból?
Borítókép:  UEFA/Getty Images
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez egy olyan játék, ahol még minimális futballtudással is meg tudjuk mondani, hogy ki az esélyesebb. Na, de akkor ki az esélyesebb?

Ajax – Juventus

Két kisebb csapat is van a nyolcban, és ezek közül az egyik a holland Ajax, aki nem kis meglepetésre a Real Madridot alázta meg a saját otthonában, és jutott tovább. Na, de majd jön Zidane, aztán helyrerázza a spanyolokat. A Juventus is esélytelenül kezdte a párharcot az Atletico Madrid ellen, mivel 2-0-s hátrányban voltak, de a másik oldalt volt egy Ronaldo, aki zúzott nekik hármat. Az Ajax nem érdemtelenül verte ki a Realt, vannak fiatal tehetségeik, és a nagyobb gárdák már most nagyítóval figyelik a hollandokat, kit lehet majd onnan elszipkázni. A 19 éves Matthijs de Ligtet már egészen biztosan viszi valaki, és eddig úgy néz ki a Barcelona lesz a befutó. Jó és tüzes az Ajax, de a Juventus tapasztalata most itt túlságosan domináns lesz.

Továbbjutó: Juventus

Liverpool – Porto

A portugál meglepetés, vagyis a Porto, akik hosszabbításban verték ki a Roma együttesét. Félre értés ne essék, nem akarom bántani az olasz drukkereket, de tudják, ha itt ők jutnak tovább, akkor is a tavalyi döntős Liverpool lenne az esélyesebb. Klopp csapata nagyon egyben van, és még jobban össze is ért a tavalyi döntőhöz képest. Szerencsésnek mondhatja magát a Porto, hogy eddig eljutott, de a Pool ellen már nem lesz szerencséje. Na meg örüljünk annak, hogy nem egy Ajax – Porto meccs lett ebből. Persze ha az Ajax továbbjut és tényleg dominálni fog, akkor mindenkitől elnézést kérek. Bár tudjuk, az az év egyik legnagyobb futball meglepetése lenne, és ez elő szokott fordulni ebben a sportágban. Itt azonban nincs mese. Látva a Porto játékát a Roma ellen, az angolok felfalják őket valószínűleg.

Továbbjutó: Liverpool

Tottenham – Manchester City

A nyolc között négy angol csapat is van, szóval erősen benne volt a pakliban, hogy lesz, aki összekerül egymással. Inkább annak örüljünk, hogy nem két angol házi párharc van terítéken. Nem azért, mert kiejtik egymást, hanem látunk belőle eleget a PL-ben. Ettől még a BL mindig más, és a Tottenham és a City szenzációs mérkőzést fog vívni, ebben biztos vagyok. Viszont amíg a londoni csapat hullámzik, Guardiolának ki van adva, hogy City most már valahogy meneteljen el a döntőig. Erre a szenzációs formája miatt is megvan az esély, plusz azért, mert az elődöntőben valószínűleg a Juventust kapják, és egy fokkal ott is esélyesebbek lesznek. Már úgy beszélek, mint ha a City menne tovább, és igen, őket tippelem, de egy biztos: itt van a legnagyobb esély a meglepetésre, mert egy Tottenham mindig veszélyes. Azonban a londoni lufi most kipukkad.

Továbbjutó: Manchester City

Barcelona – Manchester United

Szegény United kiverte a PSG-t, aztán jött nekik a Barcelona, ami valószínűleg az utazás végét is jelenti számukra. Az angol csapat jól halad, de még nem áll készen egy ilyen szintű ellenfélre, és ezt a szurkolóik is beismerik. A Premier League-ben is ott van nekik a stressz, hogy odaérjenek a 4. helyre, ahol eszméletlen szoros a verseny. Plusz a Chelseanek és az Arsenalnak ott lehet a Joker, az Európa-liga, míg a Unitednak a BL-t kellene megnyerni. Az egyik egy Michelin-csillagos étterem, a másik meg a sarki kajálda, ahol leöntenek sajtszósszal mindent, tudjuk. A Barcelonáról nem tettem említést, igaz. Nos, nekik van talán a legnagyobb esélyük, hogy megnyerjék ezt az egészet, és szerintem elég is ennyit mondani.

Továbbjutó: Barcelona

Elődöntők:

Tottenham (angol)/Manchester City (angol)–Ajax (holland)/Juventus (olasz)
Liverpool (angol)/FC Porto (portugál)–Manchester United (angol)/Barcelona (spanyol) 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás