promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Székely „Penge” Pál kijutott a PDC rangos hollandiai versenyére
Borítókép:  hirekmindenkinek.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Székely „Penge” Pál nagyot ment a hétvégén: a szombat hajnalig tartó érdi gála után két selejtezős döntőt is vívott, s az egyiket meg is nyerte. Így részt vehet az European Tour hollandiai állomásán májusban. Bravó!

Szombat hajnalban még minden idők legszínvonalasabb darts gáláján sürgött-forgott Székely „Penge” Pál – Michael van Gerwen és a többi nemzetközi darts-báró ünnepléséről itt írtunk. Szombaton és vasárnap már Budapesten volt jelenése az egyetlen magyar profinak: több selejtezőt is rendeztek a Danubius Hotel Flamencóban. A tét nagy volt, a győztesek kijutottak a PDC European Tour egyik versenyére.

Székely Pál szombaton a második selejtezőn is döntőbe jutott, a horvát Pero Ljubic azonban jobbnak bizonyult – pedig Székelynek meccsnyila is volt –, így ő utazhat majd a sindelfingeni tornára.

Vasárnap a zwollei és a koppenhágai versenyekre lehetett selejtezni Kelet-Európából, s Penge újfent a fináléig jutott, ahol Sebastian Steier állta útját. A magyar dartsos hetedik meccsnyilát már értékesítette, így ott lehet a hollandiai Zwolléban.

Tavaly Alexits Tamás és Kovács Patrik szerepelt az European Touron, idén Székely Pál képviseli a magyar színeket.

Rettentően örülök, és várom a PDC Europe állásfoglalását, hogy tagja vagyok-e ezzel a World Cup of Dartson a magyar csapatnak. A zwollei verseny két héttel előtte lesz, és a nevezők névsorát is akkortájt zárják a nem hivatalos csapat-világbajnokságra, ahol a szabály az, hogy az egyes országok válogatottjaiban azok szerepelhetnek, akik rajta vannak a PDC világranglistáján, és ahol több ilyen játékos is van, a helyezési sorrend dönt

- mondta az NSO-nak Penge.

A zwollei versenyt május 24-én rendezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás