Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hetet egy csapásra: a Ferencváros kiütötte a DVTK-t

Hetet egy csapásra: a Ferencváros kiütötte a DVTK-t

Sport & Szabadidő

Hetet egy csapásra: a Ferencváros kiütötte a DVTK-t

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 21:50

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

Az első félidőben az Újpest mezőnyfölényben játszott, de a vendégek kapujára nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a védekezésre koncentrált, ennek érdekében visszazárt a térfelére, a felvonás legnagyobb helyzetét ettől függetlenül a vendégcsapat hagyta ki, amikor a 21. percben Torghelle ziccerét Pajovic védte.

A szünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Újpest, de hiába birtokolta és járatta többet a labdát, Kicsaknak kevés dolga akadt. A 64. percben a támadójáték frissítése érdekében kettőt cseréltek a hazaiak. Egyikük, a nigériai Solomon – aki most mutatkozott be az NB I-ben – egy perc alatt kétszer veszélyeztette a kaput, utóbb ziccerből leadott közeli lövését Kicsak lábbal bravúrosan mentette. A hajrához közeledve elfogyott a hazaiak lendülete, így az MTK kapuja és a döntetlen akkor már nem forgott veszélyben.

Az Újpest immár kilenc forduló óta veretlen a bajnokságban, az MTK-t viszont egyszer sem tudta legyőzni a szezonban: az őszi idényben kétszer kikapott tőle. Az Újpest az MTK ellen a legutóbbi 11 tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni, azóta öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent.

Újpest FC – MTK Budapest 0-0

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás

Az első negyvenöt percben a kispestiek akarata érvényesült, szinte végig nyomás alatt tartották ellenfelüket, mégis a „semmiből” a Haladás szerzett vezetést.

A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd Holender Filip szezonbeli tizedik bajnoki góljával. Supka Attila együttese továbbra is nagy fölényben futballozott, azonban az első félidő forgatókönyve ismételte önmagát, a vendégek egy szabadrúgásból újra előnybe kerültek.

A Honvéd hiába támadott az egyenlítésért, Ivanov a 89. percben megadta „a kegyelemdöfést”.

Horváth Ferenc együttese ezt megelőzően legutóbb a 14. fordulóban, november 10-én a Ferencvárost győzte le, s azóta – mostanáig – csupán két pontot gyűjtött.

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 1-3 (0-1)

MOL Vidi FC – Kisvárda Master Good

Majdnem öngóllal kezdődött a mérkőzés: jobboldali beadást követően Ene csúsztatása nyomán a labda a kapufára hullott az első percben. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán sok szabálytalansággal, majd a Vidi fölénybe került és többször veszélyt teremtett a Kisvárda kapuja előtt, elsősorban beadásokkal. Komoly helyzetig azonban nem jutott, az ellenfélnek viszont kialakított egyet: Hadzic rosszul fejelte hazafelé a labdát, Ilic lecsapott rá, kapura húzott és éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot.

A szünetig hátralévő negyedórában nagyobb lendülettel futballozott a Vidi, gyakran került a vendégek tizenhatosán belülre, de a lövések előtt a kisvárdaiak rendre tisztáztak, vagy ha nem, gyenge volt a próbálkozás.

A szünet után beszorította ellenfelét a Vidi, de továbbra is szervezetten védekezett a Kisvárda. Mégis gólt kapott szűk negyedóra elteltével, mert Huszti baloldali beadása után Kovács szépen vette le a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt.

Az egyenlítést követően visszavett valamelyest a tempóból fehérvári csapat, ezzel együtt a csereként beállt Hodzic jóvoltából fordított. A folytatásban átengedték a területet a hazaiak a Kisvárdának és kontratámadásokból igyekeztek veszélyeztetni.

A Vidi saját közönsége előtt kétszer legyőzte a Kisvárdát, idegenben pedig döntetlent játszott vele.  A vendégcsapat előzőleg sorozatban hét mérkőzésen nem kapott ki.

MOL Vidi FC – Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

Az első félórában főként a védekezésre koncentráltak a csapatok, így kevés helyzet alakult ki, a paksi kapusnak egyszer kellett nagyot védenie. A sok szabálytalanságot jelzi, hogy a játékvezető négy sárga lapot is kiosztott.

A szünet után valamelyest élénkült az iram, majd 11-esből megszerezték a vezetést a hazaiak.

A hátralévő időben mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, aztán a hajrában egy védelmi hibát követően a Mezőkövesd bebiztosította sikerét.

A Paks így már nem veretlen a tavaszi szezonban, a Kövesd pedig december 1. óta először nem kapott gólt.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 2-0 (0-0)

Puskás Akadémia – Debreceni VSC

Kiegyenlített küzdelmet és több gólhelyzetet is hozott az első félidő, amelynek nagyobb részében a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A góltól mindkét oldalon a kapusok mentették meg csapatukat, Hegedűs és Nagy is mutatott be bravúros védést az első játékrészben. A Debrecen inkább a félidő második felében volt aktívabb.

Fordulás után nagyon hamar tizenegyeshez jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig élt a lehetőséggel, így aztán a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után.

A DVSC próbálkozott, de helyzeteiből egyet sem tudott gólra váltani, a hajrában pedig Knezevic második góljával eldőlt a mérkőzés.

A hazaiak sorozatban három vereség után győztek újra, míg a DVSC egymást követően harmadszor kapott ki idegenben.

Puskás Akadémia – Debreceni VSC 2-0 (0-0)

Ferencváros – Diósgyőri VTK

A Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de hiába dolgozott ki helyzeteket, a vezetést csak a 27. percben szerezte meg Gorriaran révén.

A DVTK elsősorban a védekezésre koncentrált, viszont bátran indult kontrára, Prosser előtt két lehetőség is adódott. A hazaiak a 32. percben büntetőből növelték előnyüket – Varga Roland volt az ítéletvégrehajtó –, amivel sikerült megtörniük az addig lelkes diósgyőrieket, akik a szünetben már háromgólos hátrányban voltak.

A házigazdák a második félidő elején két perc alatt két gólt értek el: előbb Varga, majd Szignyevics szerezte meg fejjel második találatát. A Ferencváros lendülete tovább tartott, a 67. percben pedig létszámfölénybe is került: Karan buktatta a legmozgékonyabb hazai játékost, Petrjakot. A végjátékban a csereként pályára lépő Lanzafame is duplázott, végképp gólzáporossá téve a hazai sikert.

A Ferencváros sorozatban negyedszer győzte le a diósgyőrieket – harmadik alkalommal otthon –, ezeken a találkozókon a gólkülönbsége 19-2. A DVTK-t az egy héttel ezelőtti, 5-0-s újpesti vereség után ismét padlóra küldték.

A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 32 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Ferencváros – Diósgyőri VTK 7-0 (3-0)

Borítókép: Forrás: Facebook

A tabella:
1.  Ferencváros 49 pont
2.  MOL Vidi FC 43
3.  Újpest FC 37
4.  Budapest Honvéd 35
5.  Debreceni VSC 34
6.  Mezőkövesd Zsóry FC 32
7.  MTK Budapest 31
8.  Paksi FC 30
9.  Puskás Akadémia 27
10.  Kisvárda Master Good 24
11.  Diósgyőri VTK 24
12.  Szombathelyi Haladás 13

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria