promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa Vojvoda Dávid hátát lesi a pontversenyben
Borítókép:  Vojvoda küzd a 2017-es Európa-bajnokságon (9900.hu)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vojvoda Dávid, a magyar válogatott bedobója lett a hétfőn véget ért világbajnoki selejtezősorozat legeredményesebb kosarasa. Sajnos 202 pontja sem volt elég ahhoz, hogy kijussunk a kínai vb-re.

Vojvoda Dávidról eddig is tudtuk, hogy az egyik legjobb magyar kosárlabdázó. Kétszer volt az év játékosa itthon, a tavalyi Európa-bajnokságon, melyre hosszú idő elteltével újra kijutott a magyar válogatott, újfent a csapat egyik vezére volt, Hanga Ádámmal karöltve.

A 28 éves bedobó nem lassít, és a mögöttünk hagyott világbajnoki selejtezőkön is pazar formát mutatott. A kosárszövetség honlapja azt írja, tizenkét mérkőzésen 202 pontot szerzett, s ezzel ő lett az európai selejtezők legeredményesebb játékosa. Magyarul Európában nem szerzett több kosarat nála senki, ami nem csekély teljesítmény. Világviszonylatban is csak két honosított amerikai, a dél-koreai Ra GunA (Ricardo Ratliffe, 267), illetve a jordániai Dar Tucker (240) dobott nála többet, mindketten az ázsiai selejtezőkben.

Így villogott Vojvoda tavaly az Európa-kupában a Szolnokkal: 

Vojvoda pontátlaga (16.8) az ötödik helyre volt jó Európában, a büntetőknél (89.7 százalék) a negyedik lett azok között, akiknek elég kísérletük volt a vonalról ahhoz, hogy felkerüljenek a listára. Játékostársai közül a selejtezőkön kiemelkedett még Rosco Allen, aki lepattanózásban (6.4) épphogy nem került be a Top10-be, 11. lett, míg Keller Ákos a blokk kategóriában (0.8) a 19. pozícióban zárt.

Sajnos Vojvoda pontzápora sem volt elég ahhoz, hogy kijussunk a kínai világbajnokságra. A magyar válogatott Sztojan Ivkovics irányításával 19 pontos győzelmet aratott Horvátország ellen az utolsó, hétfői fordulóban, így 6-6-os mérleggel a J csoport negyedik helyén végzett. Ezzel az európai selejtezőkben a 14. helyen zárt, a kontinensről azonban csak 12 csapat jut ki a tornára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás