promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Puskás edzője most már tényleg Chaplin-filmben érezheti magát
Borítókép:  Radoki János időnként Fürthben is csak széttárta a karját a pályán történtek láttán, Felcsúton sem mindig érti, mi folyik a gyepen (Fotó: t-online.de)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az NB I 21. fordulójának Puskás Akadémia-Újpest mérkőzésén egy ritkán látható öngól borzolta a kedélyeket. A meccset eldöntő találat előtti baklövés nem az első, melyet felcsúti játékos elkövetett az elmúlt két fordulóban. A Puskás Németországból hazatért edzője, Radoki János csak hüledezik a szarvashibák láttán.    

Az M4Sport Facebook-oldalán cikkünk megjelenésekor 41 ezer megtekintésnél jár Bokros Szilárd öngólja. A Puskás Akadémia-Újpest összecsapás 51. percében a vendégek ívelték fel a labdát a felcsútiak tizenhatosának környékére, s a hátvéd biztos megoldást szeretett volna választani, hazafejelte volna a labdát. Azonban a kapujából kirobbant Hegedüs Lajos, s hiába üvöltötte társának, hogy „Jó”, vagyis hogy övé lesz a labda, Bokros stukkolt. A labda szépen bepattogott a hazai kapuba, a Puskás pedig ezzel a ritkán látható öngóllal kikapott a liláktól.

Az évtizedek óta Németországban élő, a Greuter Fürthtől hazahozott Radoki János edző nehezen tud napirendre térni a történtek felett, főképp, hogy övéi sorban már a második meccsükön hoznak össze kritikán aluli gólokat.

Már a múlt héten, a Honvéd elleni vereség után is azt mondtam a két kapott gólunkra, hogy nem lehet ilyeneket kapni, és most egymás után harmadik alkalommal követtünk el óriási hibát. Erre nehéz mit mondani. Hegedüs Lajos szólt, hogy „jó”, Bokros Szilárd mégis elfejelte a labdát, sajnos a kapunkba. Lehet bármennyit edzeni, ilyen megoldást nem lehet választani. Csakúgy, mint a kispestiek ellen, újra magunkat vertük meg

– mondta a tréner a mérkőzést követő sajtótájékoztatón az nso.hu tolmácsolásában.

A múlt heti Honvéd-Puskás összecsapáson hasonlóan megmagyarázhatalan jelenetsorokat láthatott a publikum felcsúti részről. A 9. percben egy teljesen ártatan hátrapassznál a belga Heris, és a bolgár válogatott Hadzhiev addig várt egymásra, míg Holender Filip rástartolt a labdára, s a jobb alsóba lőtt. A kispesti csatárnak négy (!) másodperce volt a mozdulatsorra. Rutinos szurkolók azonnal fogadási csalást kiáltanak a látottak alapján, a higgadtabbak csak annyit mondanak: kétballábas futballisták bohóckodásának voltunk szemtanúi. Mindenestre furcsa, hogy egy több mint 100 NB I-es meccsel rendelkező és egy bolgár válogatott bekk chaplini magasságokba tud még emelkedni.

Heris pár percre rá egy lerántás miatt kikövetelt magának egy szintén feleslegesnek tűnő sárgát.

Ez később azért vált fontossá, mert 2-1-nél, miközben csapata az egyenlítésért szenvedett, a belga meglökte egyik ellenfelét, mert az szerinte szándékosan belebotlott a labdába, s ezzel húzta az időt. Villant a második sárga, s rögtön a piros. Erre ugyancsak azt mondhatják a sokat látott hazai drukkerek: a védő szinte szándékosan állíttatta ki magát. Más magyarázat nincs arra, amit művelt, hisz utóbbi nehezen nevezhető taktikai szabálytalanságnak. Inkább ostobaságnak.

Mindezt jóval megelőzte a Honvéd második gólja, sok ilyen találatot nem fogunk látni profi meccsen, arra mérget vehetünk. A Honvéd-cséká, Kamber bedobásból hajította az ellenfél ötöséig a labdát, ahová egyetlen vendégvédő sem érkezett, hogy elfejelje onnan. Helyettük berobbant Holender, aki 3 méterről, vigyorogva bólintott a kapuba. Erre mondják, hogy tálcán kínálták.

A Puskás-védők talán lesre állítással próbálkoztak, de négyen is belógtak a leshatáron belülre, szóval ez igazából szóba sem jöhet. Holendert egyszerűen senkinek sem volt kedve követni, s elstukkolni előlre a labdát. Amatőr hiba volt, melyért egy gyerekcsapatnál is lilára ordítja a fejét az edző.

A csapat teljesítményét megkoronázta az albán Latifi, aki szintén sárgalapos figyelmeztetés után szerelt szabálytalanul, egyben teljesen feleslegesen az ellenfél térfelének közepén. Tíz perc alatt állíttatta ki magát a légiós.

Tulajdonképpen rúgtunk három gólt, mégis kikaptunk kettő-egyre… Harminc éve vagyok a futballban, de ilyen hibákat még nem láttam, amelyeket a hazaiak góljai előtt elkövettünk. A második félidőben a Honvéd alig tartózkodott a térfelünkön, pontosabb játékra lett volna szükség tőlünk

– szomorkodott Radoki János, aki már ezen a meccsen is hitetlenkedve nézte játékosai mozdulatait.

Hogy még inkább nehezítsük a megfejtést a Puskás-futballisták játékát illetően, érdemes felidézni, hogy a felcsútiak az idei első fordulóban nagyszerű gólokkal 3-0-ra verték a tavalyi bajnok, idén is aranyesélyes MOL Vidit...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás