promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha holnapig játszik Fucsovics, akkor se veri meg Nishikorit
Borítókép:  Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar teniszező sima vereséget szenvedett ugyan, de emelt fővel távozhat Rotterdamból.

Szóval, aki már játszott már bármilyen csapat vagy egyéni sportot. Rohangált kézilabda, futball- vagy épp teniszpályán, talán ismeri azt az érzést, amikor hiába próbál meg mindent. Fut, küzd, vérrel-verejtékkel játszik, valahogy akkor sem jut egyről a kettőre.

Az embernek hasonló érzése volt, amikor az ATP rotterdami tornájának negyeddöntőjét nézte, amelyet Fucsovics Márton vívott Kei Nishikori ellenében. Ugyan rögtön az első szett elején voltak bíztató magyar pillanatok, de 2-1-es japán vezetésnél brék következett, amit Nishikori szépen, okosan be is húzott. Majd jött egy röpke feltámadás, s 3-3-ra egalizált Fucsovics, de erejéből nagyjából ennyire futotta. A japán teniszező ugyanis elképesztően pontosan, már ellenfele első szerváit is hatékonyan támadva teniszezett, s húzta be az első szettet 6-3-ra. Igaz, kellett mindehhez a magyar játékos dekoncentráltsága.

A második szett egy újabb reménysugárral, 2-0-s Fucsovics vezetéssel indult. Aztán ismét váltott Nishikori és elképesztően hatékonyan játszott, olykor az öltőzőajtótól jött vissza egy-egy játékba, majd fordította maga javára az aktuális gémet. A nyíregyházi játékos becsülettel ment előre, határozottan, keményen, de nem elég pontosa teniszezett,  Nishikori pedig nem ismert kegyelmet. 

Ellenálhatatlan módon, határozottan ütötte meg minden labdáját. Jól látszott, ha Fucsovics Márton holnap reggelig próbálkozik, sajnos, akkor sem nyeri ezt a negyeddöntőt. Összességében azonban meg kell jegyezni: komoly terhelésen van túl a magyar teniszező, ugyanis nemrég Szófiában játszott ATP-döntőt, most pedig Rotterdamban, a torna első kiemeljétől szenvedett vereséget. Olyan vereséget, amely után emelt fővel mehet pihenőre.

Fucsovics Márton-Kei Nishikori 6:3, 6:2

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás